FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.42 // 19.10.2018

Kuukauden Rajala-kuva: Ohitus

Kuukauden Rajala-kuva: Ohitus

Syyskuun kuukauden kuvassa HJK:n Klauss keskittyy maalintekoon. (Kuva: Asko Hakala)

Kerran kuukaudessa Veikkausliiga.com tekee kuvanoston Rajala-kuvagalleriasta. Syyskuun nosto on kuudes kaudella 2018.

Syyskuun Rajala-kuva on otettu sunnuntaina 2.9. pelatussa ottelussa HJK – FC Inter. Kuvassa HJK:n hyökkääjä Klauss on juuri ohittanut Inter-maalivahti Jere Koposen.

Kuvan on ottanut Asko Hakala.

– Kuva on HJK–Inter-pelin viimeisestä maalista. Klauss sai pallon Kamyn huonosta syötöstä ja harhautti Interin maalivahdin. Otin tilanteesta kolme kuvaa ja tämä oli niistä paras. Taustalla näkyvä yleisö, josta osa jo aloittaa tuuletukset parantaa kuvaa. Kuvan onnistumisen saa varmistettua vasta, kun sen näkee suurempana tietokoneella, kertoo Hakala kuvastaan.

– Olen kuvannut tällä kaudella parissakymmenessä pelissä. Asun Helsingissä ja minulla on vene Turussa eli yleisimmät kuvauspaikat ovat Helsinki, Espoo, Turku ja Lahti. Olen kotoisin Vaasasta eli myös Vaasassa ja Seinäjoella olen käynyt kuvaamassa, kun sinnepäin on ollut asiaa, Hakala avaa aktiivisuuttaan.

Kuukauden kuvan on valinnut Veikkausliigan 2018 elokuun kuukauden kuvan ottanut Juha Soininen.

– Kuvaaja on saanut hyvin vangittua tilanteen, jossa HJK:n pelaaja ohittaa Interin maalivahdin. Maalivahdin ilmeestä päätellen hän yrittää viimeiseen asti venyttää käsiään, jotta saisi pallon kiinni. HJK:n pelaajan katse on tiukasti avautuvassa maalipaikassa. Hienosti taltioitu tilanne, joka kuvaa hyvin jalkapallopelin intensiivisyyttä, Soininen perustelee valintansa.Syyskuun Rajala-kuva

Kuvaaja: Asko Hakala

Kuvan tekniset tiedot: Canon EOS 7D Mark II | EF100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM | 1/640sec, f/5.6, ISO-3200, 153mm


Tutustu Rajala-kuvagalleriaan tästä linkistä.

Lisää uutisia