AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 4.6.2018

​KuPS-toppari yllättyi maajoukkuekutsusta: "En yhtään odottanut sitä"

​KuPS-toppari yllättyi maajoukkuekutsusta: "En yhtään odottanut sitä"

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigaan täksi kaudeksi palannut puolustaja Henri Toivomäki on pelannut vahvan alkukauden Kuopion Palloseuran alakerrassa.

27-vuotiaan topparin tasaiset otteet kantautuivat myös maajoukkuevalmennuksen tietoisuuteen. Tuloksena oli yllätyskutsu Huuhkajin, kun Suomi kohtaa tuplamaaottelussa Romanian ja Valko-Venäjän tällä viikolla.

- En yhtään odottanut sitä. Jossain vaiheessa Honsu (Jani Honkavaara) sitten sanoi, että Rive (Markku Kanerva) oli soitellut harkitsevansa minua mukaan. Sain soiton sitten myöhemmin ja tuli hieno fiilis, Toivomäki kertaa.

Toivomäki on hakenut uutta vauhtia uralleen Veikkausliigasta vaikean Norjassa pelatun viime kauden jälkeen.

- Ensimmäinen kausi oli Sarpsborgissa kokonaisuudessaan hyvä. Viime kausi alkoi myös hyvin ja sain pelata kaikki neljä ensimmäistä peliä, kunnes minulta murtui pohjeluu. Olin sivussa tavallaan siirtoikkunan loppuun asti. Meiltä myytiin pelaajia ja hankittiin ulkomaalaisia tilalle. Jouduin juuri ulkomaalaiskiintiön ulkopuolelle ensimmäisenä, joten oli tiedossa etten saa minuutteja, mutta en pystynyt siirtymään esimerkiksi Suomeen tai Ruotsiin. Siinä kävi huono tuuri. Olisi ollut kuitenkin tärkeä saada heti peliminuutteja alle pitkän loukkaantumisen jälkeen. Suomeen palaamisessani olikin se idea, että saan jälleen peliminuutteja.

Viime vuosina enemmän laitapakin tontilla luutinut Toivomäki on pelannut Kuopiossa topparin paikalla.

- Se on onnistunut ihan hyvin. On siinä asioita, joita vielä hakee omasta suorittamisesta, mutta on se koko ajan mennyt parempaan päin. Hollannissakin pelasin aikoinaan molemmilla paikoilla.

186-senttinen puolustaja ei ole vielä koskaan pelannut A-maaottelua, joten Romania-ottelu voi olla jännittävä paikka, kun vastaan asettuu Euroopan huippusarjoissa pelaavia pelaajia.

- Tietynlaiset taktiset jutut varmasti muuttuvat, mutta ei minun muuten varmaan hirveästi kannata mitään yrittää muuttaa. On tärkeää, että pelaan vahvuuksillani ja käyttää vastustajan heikkouksia hyväkseen, jos niitä löytyy.

- Se on kuitenkin sama peli. Jokainen matsi jännittää jollain tasolla tietyllä tapaa. Kyllä siellä ennen peliä varmasti jonkinlainen kutkutus on vatsanpohjassa, Toivomäki ennakoi.

Suomi kohtaa Romanian tiistaina 5.6. klo 20.30.

KuPS:n paidassa Toivomäen näkee seuraavan kerran ensi viikolla.

KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla tiistaina 12.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia