AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 12.6.2018

​KuPS-puolustaja sai maajoukkuedebyytistä virtaa: "Etuoikeutettu olo"

​KuPS-puolustaja sai maajoukkuedebyytistä virtaa: "Etuoikeutettu olo"

Henri Toivomäki sai maajoukkuekomennuksesta lisää virtaa. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:n toppari Henri Toivomäki debytoi maaottelutauon aikana Huuhkajien paidassa Romaniaa vastaan. Debyytti A-maajoukkueessa nosti Toivomäen työmoraalia entisestään.

Toivomäki pelasi oikeana laitapuolustajana koko ottelun Romaniaa vastaan ja sai pelin jälkeen kehut päävalmentajalta Markku Kanervalta.

- Minulla on etuoikeutettu olo, että olen päässyt debytoimaan maajoukkueessa. Tietysti se on monen vuoden työn tulos. Monta vuotta mukana oli huonoa tuuria loukkaantumisten kanssa ja näin pois päin. Nyt hyvät pelit KuPS:n kanssa poikivat tällaisen mahdollisuuden. Se oli hienoa, Toivomäki iloitsee.

Veikkausliigan ensimmäinen kolmannes pelattiin tiukassa tahdissa. Maaottelutauon aikana Toivomäki ei päässyt lepäämään, mutta se ei häntä haittaa. Debyytti antoi virtaa.

- Ei tässä mitään, koska rasitus jakautui ja treenit olivat erilaisia. Mitään hätää ei ole, Toivomäki hymyilee.

KuPS on sarjataulukon toisella sijalla ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Viime kauden hopeamitalisti haluaa entistä parempia tuloksia loppukaudesta.

- Tasaisuus auttaisi meitä, ettemme menettäisi pisteitä tai ainakin saisimme aina vähintään yhden niistä vaikeammista otteluista. Se tasaisuus on se, joka poikii tulokset ja pisteet, Toivomäki tietää.

Tiistaina yksi kierroksen mielenkiintoisimmista otteluista pelataan Kuopiossa, jossa vastakkain kohtaavat viime kauden hopea- ja pronssimitalistit KuPS ja Ilves. Tamperelaiset veivät kauden ensimmäisen kohtaamisen numeroin 2-1. KuPSilla onkin kalavelat maksettavanaan.

- Se oli alkukaudesta se peli. Nyt on ihan erilainen ilta tulossa, Toivomäki tietää.


KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla tiistaina 12.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia