AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 21.5.2018

FC Lahden puolustaja vaatii itseltään enemmän tehoja: ”Simppelisti, ei mitään taikatemppuja”

FC Lahden puolustaja vaatii itseltään enemmän tehoja: ”Simppelisti, ei mitään taikatemppuja”

Taimi vaatii itseltään enemmän maaleja. (Kuva: Juha Tamminen.)

FC Lahden 26-vuotias laitapuolustaja Kalle Taimi haluaa saada itsestään enemmän irti hyökkäyspäässä.

Taimi on pelannut tällä kaudella niin kutsuttua wing backin roolia, jossa on suuri vastuu hyökkäyssuuntaan. Taimi on nauttinut roolistaan alkukaudella, mutta haluaisi nähdä enemmän tuloksia.

- Vielä pitää parantaa viimeisiä ratkaisuja hyökkäyksessä, että se näkyisi myös tulostaululla paremmin, Taimi kertoo.

- Pitää tulla enemmän maaleja tällä kaudella kuin se yksi. Tuntuu, että minulla on ollut maalipaikka joka ottelussa, nyt pitää vaan olla kliinisempi siellä maalin edessä.

192-senttinen Taimi teki viime kaudella Lahdessa todellisen läpimurtonsa Veikkausliigan eliittiin pelipaikallaan. Hän ei kuitenkaan mieti henkilökohtaisia ansioita tai saavutuksia, vaan haluaa auttaa FC Lahden takaisin mitalikantaan.

- Haluan olla joka kausi parempi pelaaja. Simppelisti vain, ei mitään taikakeinoja, vaan duunin kautta parantaa. Tällä kaudella haluan ennen kaikkea auttaa joukkuetta. Kun se pärjää, näyttää itsekin paremmalta, Taimi tietää.

Hyvä viime kausi ei jäänyt huomioimatta Suomen A-maajoukkueen valmennusjohdolta. Taimi teki tammikuussa huuhkajadebyyttinsä ja ensimmäisen maajoukkuemaalinsa myöhemmin keväällä.

- Keskitytään ensin FC Lahteen. Tähän laitan nyt kaiken fokuksen, muuta en mieti, Taimi kertoo määrätietoisesti.


IFK Mariehamn-FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla tiistaina 22.5. kello 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia