AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 21.5.2018

Ennakko: PS Kemi-Ilves

Ennakko: PS Kemi-Ilves

PS Kemi ja Ilves kohtaavat tiistaina Sauvosaaren kentällä Kemissä klo 18.30 alkaen.

PS Kemi pääsee tiistain kierroksella tällä kaudella ensimmäistä kertaa oikealle kotikentälleen Sauvosaareen ja sen toivotaan kotijoukkueen leirissä tuovan niin paljon buustia, että kauden toinen voitto ja samalla ensimmäinen kotivoitto irtoaa. Myös katsomon toivotaan täyttyvän kausikortin hankkineista ja muista kotijoukkueen kannattajista ja olevan se kuuluisa kahdestoista pelaaja, joka siivittää PS Kemin hyvään liitoon.

PS Kemin otteet ovat avauskierroksen voittoa seuranneiden vaikeuksien jälkeen parantuneet peli peliltä kolmessa edellisessä ottelussa, vaikka pistetili onkin täydentynyt nihkeästi. 2-1-tappiot HJK:lle ja Hongalle olivat peliesityksiltään toivoa herättäviä, kuten myös niiden väliin mahtunut 1-1-tasapeli TPS:n kanssa. Honka-ottelun ensimmäinen jakso oli jopa PS Kemin kauden parasta peliä.

Positiivista PS Kemin otteluissa on ollut se, että joukkue on pystynyt maalintekoon yhtä lukuunottamatta kaikissa kauden otteluissaan. Kuudesta tappiosta neljä on tullut vain yhden maalin erolla, joka kertoo siitä, että kaikki eväät onnistuneeseen pistejahtiin ovat olemassa, kun puolustuksen saa pitämään.

Ilves ja PS Kemi ovat historian saatossa kohdanneet sarjaotteluissa vasta kuusi kertaa. Ensimmäinen niistä oli lähes tarkalleen kaksi vuotta sitten. Voittoja, tasapelejä ja tappioita on kertynyt tasainen suora 2-2-2. Viimeisin ottelu oli lokakuussa 2017, jolloin Ilves voitti 1-0 Marius Noubissin maalilla. Samalla varmistui, että tamperelaiset saavat liigamitalin.

Ilves on pelannut yhden ottelun kemiläisiä enemmän. Voittoja, tasapelejä ja tappioita on jokaista kolme kappaletta. 12 pistettä oikeuttavat toistaiseksi kuudenteen sijaan sarjassa. Viime perjantaina Ilves ja VPS pelasivat useista tekopaikoista huolimatta maalittoman tasapelin.

Koko kevään sivussa olleiden Baba Mensahin ja Ilari Mettälän lisäksi kokoonpanosta puuttuu Gomo Onduku, joka huilaa tiistaina. Kolme maalia iskeneen Marius Noubissin yhden ottelun mittainen pelikielto on kärsitty.

Sauvosaaren luonnonnurmikenttä on lämpimän toukokuun johdosta saatu pelikuntoon odotettua aikaisemmin. Alun perin ottelu oli suunniteltu pelattavaksi Oulussa, mutta uusi siirto palauttaa ottelun Kemiin.

– Matka on sujunut hyvin ja aikataulussa ollaan. Vedämme peliä edeltävät treenit paikan päällä. Olen ihan tyytyväinen, että PS Kemi pääsee pelaamaan oikealla kotikentällään ilman ottelusiirtoa Ouluun. Urheilullisuuden lisäksi Suomi-futikselle on tärkeää, että seurat eivät menetä tärkeitä ottelutuloja ja että yleisö pääsee lähelle seuraamaan omiaan. Toki matka on nyt meille pidempi ja Kemi saa paremman kotiedun, mutta kokonaisuutta ajatellen näin on parempi, matkalta Kemiin tavoitettu päävalmentaja Jarkko Wiss kommentoi.

– Kemin sarjasijoitus ei kerro koko totuutta. He ovat pelanneet tiukkoja matseja, jotka ovat vain niukasti kääntyneet tappioiksi. Pelaajia on vaihtunut, mutta he ovat saaneet hyviä korvaajia. Me haluamme olla aiempaa rohkeampia pelin avaamisessa ja eteenpäin pelaamisessa. Aloitteellisuutta pitää löytyä etenkin toppareilta ja keskikentän pohjalta.

Keskikentällä ja puolustuksessa viihtyvä Matias Ojala siirtyi PS Kemistä täksi kaudeksi Ilvekseen. Ojala on vakuuttunut, että tuttu entinen seura kaatuu tiistaina.

– Meillä on nyt hyvä paikka mennä hakemaan sieltä pisteitä. Aiempina vuosina Kemi on alkukaudesta ollut aika hyvässä lennossa ja saanut pisteitä. Niillä on ollut semmonen hurmos ehkä päällä, mutta kyllä mä uskon, että suosikkina me lähdetään nyt. On kiva palata kaupunkiin, missä on paljon tuttuja ja olen pelannut kaksi viimeistä vuotta. Totta kai voittoa haetaan, Ojala päättää.


PS Kemi-Ilves Sauvosaaren kentällä tiistaina 22.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: PS Kemin ja Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia