AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 18.5.2018

Ilveksellä useita kehityskohteita: "Liian helposti valuimme alas"

Ilveksellä useita kehityskohteita: "Liian helposti valuimme alas"

Ilves kaipaa maaleja. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves ja VPS pelasivat perjantai-iltana Tampereen Tammelassa 0-0 -tasapelin.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss näki pelissä useita kehityskohteita. Yksi piste on kuitenkin tyhjää parempi.

– Olisin odottanut ensimmäisestä kotipelistämme aggressiivisempaa eteenpäin puolustamista. Liian helposti valuimme alas. Toisella jaksolla paransimme selkeästi. Heidän välimatkat kasvoivat avausvaiheessa. Saimme hyviä riistoja, mutta niistä puuttui se viimeinen vastahyökkäysten terävyys vielä, Wiss tuumaa Ilveksen verkkosivuilla.

– Se oli hyvä asia, ettemme päästäneet maalia. Kaverilla oli muutama hyvä paikka, mutta maalivahtimme onnistui. Paljon on vielä tekemistä syöttötyöskentelyn ja pelirohkeuden kanssa. Otetaan piste vastaan, Wiss toteaa.

Ilves ja VPS ovat perinteisesti pelanneet tasaväkisiä ja vähämaalisia otteluita.

– Molemmat haluavat pelata jollain tietyllä tavalla. En usko, että pystyisimme vetää korkealla prässillä täydet 90 minuuttia siten, ettei Vaasa puhkoisi meidän linjoja ja juoksisi puolesta kentästä läpi. Silloin tulee noutaja. Ne ovat valintoja. Toisella jaksolla nostimme selkeästi pakkaa ja vaihtojen kautta saimme lisäjalkoja. Meillä oli mahdollisuus saada niistä tarvittavia tilanteenvaihtoja, Wiss perustelee.

PS Kemi-Ilves Sauvosaaren kentällä tiistaina 22.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia