vko.19 // 13.5.2018

IFK Mariehamnille maukas voitto (IFK Mariehamn-Ilves 2-0)

IFK Mariehamn nousi Veikkausliigassa kuudenneksi kaatamalla kotikentällään Ilveksen 2-0. Illan maaleista vastasivat Aleksei Kangaskolkka ja Simon Silverholt.

Ottelu käynnistyi Ilveksen lievässä hallinnassa. Paras yritys maalia kohden aukesi laituri Eero Tammiselle, joka yritti kaukolaukauksella yllättää maalivahti Marc Nordqvistin etukulmasta. Maarianhaminalaissyntyinen maalivahti kuitenkin ennätti pallon tielle.

Toisessakaan päädyssä ei jääty toimettomiksi. Pienehkö pelikenttä mahdollisti todella nopeat vastaiskut. Ruotsalaishyökkääjä Pontus Åsbrink testasi kahteen otteeseen Ilves-vahti Mika Hilanderin refleksejä. Kovat laukaukset saatiin estettyä tolpan juuresta.

Kotijoukkue jatkoi vaarallisten maalipaikkojen luontia. Jatkuvat keskitykset rangaistusalueen sisään tuottivat harmaita hiuksia puolustukselle. Kuparinen rikkoutui avausjakson lopussa, kun Aleksei Kangaskolkka puski pallon maaliin Nicklas Maripuun antamasta kulmapotkusta 45. minuutilla.

Ilves jahtasi raivokkaasti tasoitusta toisella jaksolla. Monen maalinedustahässäkän jälkeenkään lisälukemia ei kuulunut. Uusi vahvistus Alim Moundi ja 18-vuotias Ilves-kasvatti Santeri Haarala pääsivät vaihdosta kehiin 65. minuutilla. Tuoreet jalat lisäsivät liikettä ja painetta valkopaitojen päädyssä.

Kärkipelaaja Marius Noubissin johdolla vierasjoukkue yritti saada hyökkäyksistään tulosta aikaiseksi. Peli oli suoraviivaista ja fyysistä painia. Ratkaisevilla hetkillä IFK:n kenttäpelaajat ehtivät aina blokkaamaan vetoja ja myös Nordqvist kesti hyvin maalillaan.

83. minuutilla Simon Silverholt kävi kaunistelemassa numerot kotijoukkueen eduksi 2-0. Hän otti Åsbrinkin keskityksen hienosti alas rinnallaan ja laukoi sielunsa kyllyydestä pallon verkon perukoille vitosen alueen kulmalta.

Aivan viimeisillä minuuteilla niin Tammisella kuin Kangaskolkalla oli vielä hyvät paikat lisäosumiin, mutta maalivahdit ehtivät käsineen väliin. Tamperelaiset lähtivät pitkälle kotimatkalle maaleitta ja pisteittä. Samalla joukkueet vaihtoivat päittäin paikkaa sarjataulukossa, Ilves on nyt seitsemäntenä ja IFK kuudentena.

KuPS-IFK Mariehamn Savon Sanomat Areenalla perjantaina 18.5. kello 18.30 ja Ilves-VPS Tammelan Stadionilla perjantaina 18.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.