AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 5.5.2018

Ääritalo uransa erikoisimmasta maalistaan: "Muut katselee kikkavideoita, minä blooperseja"

Ääritalo uransa erikoisimmasta maalistaan: "Muut katselee kikkavideoita, minä blooperseja"

Ääritalon maali IFK Mariehamnin verkkoon on kauden erikoisin. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS:n konkarihyökkääjän Mika Ääritalon maali ei ehkä ollut Veikkausliigakauden hienoin, mutta varmasti hauskin täysosuma.

IFK Mariehamnin maalivahti Marc Nordqvist luuli olevansa turvallisilla vesillä, kun hän laski pallon käsistään maahan. Hän ei ymmärtänyt kurkata taakseen, jonne Mika Ääritalo oli jäänyt väijymään edellisen tilanteen päätteeksi.

Kun pallo tuli pelattavaksi, ovela Ääritalo hyökkäsi välittömästi kiinni ja iski pelivälineen maaliin ohi hölmistyneen IFK-vahdin.

- Muut katselee YouTubesta kikkavideoita, niin minä katson blooperseja. Muistan hyvin Dion Dublinin tuollaisen maalin. Siinä hetkessä kävi mielessä, että kaipa sitä voisi koittaa. En ollut ihan varma, että huomasiko maalivahti minua, mutta ei näköjään, Ääritalo virnuilee.

- Siinä meni kaikki aika lailla nappiin omalta kannalta, "Ärtsi" jatkaa.

Olet tehnyt urasi aikana Veikkausliigassa yhteensä 56 maalia. Mihin rankkaat tämän?

- Kyllä se ainakin erikoisin on. En muista, että olisin noin hauskaa maalia tehnyt, Ääritalo miettii.

Ääritalo on tehtaillut tällä kaudella jo kolme maalia ja on näin TPS:n paras maalintekijä. Jos tahti jatkuu samana, voi henkilökohtainen ennätys (11 maalia vuonna 2011) mennä rikki.

32-vuotias TPS-kasvatti ei kuitenkaan enää perusta omista tilastoista. Joukkueen etu menee kaiken edelle.

- Ehkä se tulee iän myötä, ettei ne omat henkilökohtaiset ansiot niin lämmitä jos joukkue ei pärjää. Sitten kun niistä maaleistä on joukkueelle jotain hyötyä, niin vasta sitten se konkretisoituu. Toivottavasti pystyn jatkamaan samalla tavalla ja tuoda pisteitä joukkueelle, Ääritalo toivoo.

Sarjanousijalla TPS:lla on kasassa yksi voitto ja neljä pistettä viiden ottelun jälkeen. Seuraava sauma turkulaisilla kasvattaa pistepottiaan tulee maanantaina VPS:aa vastaan.

Katso Ääritalon hauska maali alta.




TPS - VPS Veritas Stadionilla maanantaina 7.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia