AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 29.6.2018

Edellinen IFK Mariehamn-ottelu jäänyt TPS-maalivahdille hyvin mieleen

Edellinen IFK Mariehamn-ottelu jäänyt TPS-maalivahdille hyvin mieleen

Kuva: Juha Tamminen

TPS ja IFK Mariehamn kohtaavat perjantain Veikkausliigakierroksella Turussa. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa toukokuussa tapahtui kummia, jotka ainakin molemmat kentällä olleet maalivahdit muistavat.

IFK Mariehamnin ja TPS:n välistä liigaottelua oli pelattu Wiklöf Holding Areenalla vajaat puolituntia, kun kokenut Mika Ääritalo päätti yrittää jotain hieman poikkeuksellista. Pallo oli maalivahti Marc Nordqvistin hyppysissä ja hän laski sen maahan jatkaakseen peliä. Ääritalo oli kuitenkin livahtanut vahdin taakse ja nappasi tässä vaiheessa pelivälineen ja siirsi sen tyhjään maaliin.

- Se oli melko villi peli, kentän toisessa päässä maaliaan vartioinut TPS-vahti Jonathan Viscosi muisteli.

- Minä ja muut pelaajamme näimme kaiken, mutta pysyimme vain hiljaa. Tunsin hieman sympatiaa heidän nuorta maalivahtiaan kohtaan, hän oli pärjännyt meitä vastaan hyvin. Hänen joukkuekavereidensa olisi pitänyt auttaa häntä siinä tilanteessa. Minä olisin saanut tiedon omiltani, olen varma siitä. Tunsin siis hieman sympatiaa, mutta siinä vaiheessa halusin vain meille sen maalin.

Ääritalo itse kommentoi osumaa tuoreeltaan Veikkausliiga.comin haastattelussa.

- Muut katselee YouTubesta kikkavideoita, niin minä katson blooperseja. Muistan hyvin Dion Dublinin tuollaisen maalin. Siinä hetkessä kävi mielessä, että kaipa sitä voisi koittaa. En ollut ihan varma, että huomasiko maalivahti minua, mutta ei näköjään, hyökkääjä virnuili.

Viscosi ei muistanut urallaan nähneensä vastaavan koskaan onnistuneen. Maarianhaminan tapahtumat ovat kuitenkin saaneet hänetkin vielä hieman valppaammaksi - olan yli on vilkaistava.

- Minullekin on sitä yritetty. Maalivahdilla on vain kuusi sekuntia aikaa ja sitten pallo on laskettava maahan. Minun joukkuekaverini ovat kuitenkin aina vastaavissa tilanteissa varoittaneet minua. Kommunikaation pitää pelata, se on tärkeää. Pieni katse olkapään yli lienee myös tarpeen. Ainakin nyt kun olen nähnyt sen tapahtuvan, hän naurahti.

Turkalaiset menivät tuolla osumalla 1-0-johtoon, mutta kotijoukkue käänsi pelin ja vei pisteet lopulta maalein 3-2.

TPS on nyt kolmen ottelun tasapeliputkessa, mutta edelleen sarjan hännillä. IFK Mariehamn puolestaan katkaisi voitottoman putkensa maanantaina kaatamalla PS Kemin 2-1. Täysi pistepotti parantelisi kumman tahansa asemia tasaisessa sarjassa merkittävästi.

- On klisee, että jokainen ottelu on tärkeä, mutta niin se vain on. Olemme oppineet sen. Meidän on palauduttava nopeasti, mutta pelaajamme tekevät oikeita asioita, jotta olemme valmiina perjantaina. Kyseessä on kotipeli, jonka haluamme ehdottomasti voittaa. Olemme pelanneet ihan hyvin viimeiset kolme ottelua ja saamme niistä itseluottamusta. Haluamme löytää sen muutaman prosentin parannuksen, jotta voimme voittaa.

- Olemme pelanneet IFK:ta vastaan myös cupissa viime vuosina, joten tunnemme heidät oikeastaan parhaiten liigasta. Olemme hävinneet heille kolmesta ottelusta vain kerran ja pelanneet kahdesti tasan. Olemme ihan varmoja, että voimme voittaa perjantaina. Meidän on pysyttävä suunnitelmassamme ja tehtävä töitä yhdessä.


TPS-IFK Mariehamn Veritas Stadionilla perjantaina 29.6. klo 18.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia