vko.14 // 8.4.2018

HJK nousi voittoon Ilveksestä (HJK-Ilves 3-1)

Puolustava mestari HJK avasi kauden voitokkaasti Ilveksen kaaduttua Telia 5G Areenalla maalein 3-1.

Tuure Siira vei Ilveksen johtoon jo 10. minuutilla, mutta HJK tuli vahvasti lopussa. Klauss iski pilkuta tasoituksen ja Filip Valenčič voittomaalin reilu viisi minuuttia myöhemmin. Sinetin iski Valenčič lisäajalla.

HJK aloitti vahvasti ja onnistui heti luomaan painetta vieraiden päätyyn. Paine tuotti kaksikin kulmapotkua, mutta tekopaikoille Klubi ei onnistunut murtautumaan. Ilves sen sijaan käytti ensimmäisen paikkansa tehokkaasti. Kymmenennellä minuutilla vieraiden kulmapotkun jälkitilanteesta Tuure Siira pääsi ampumaan, eikä Markus Uusitalo aivan ehtinyt kovan vedon tielle.

Maalin jälkeen HJK otti tilanteen jälleen haltuunsa. Ensimmäinen tekopaikka aukesi reilun vartin jälkeen, kun Dahlström karkasi läpiajoon hyvän syöttökuvion päätteeksi. Hieman kovan haltuunoton myötä tilanne kuitenkin kuivui kasaan. Ensimmäinen puolisko jatkui tasaisena. HJK piti palloa totutusti hallussa enemmän, mutta murtautuminen maalipaikoille tuotti ongelmia. Ilves puolestaan iski terävästi vastaan, ja HJK-puolustus saikin olla vieraiden hyökkäyksien kanssa tarkkana.

Vauhdikkaasta pelistä huolimatta lisäosumia ei avausjaksolla nähty, ja tauolle siirryttiin vierasjoukkue Ilveksen johdossa.

HJK painoi pelin Ilveksen päätyyn heti toisen nelivitosen aluksi. Mosa pääsi puskemaan syntyneestä kulmapotkusta, mutta viimeistely painui reilusti maalin yli. Myös Uusitalo joutui pikaisesti torjuntatöihin, kun Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki kokeili hyvästä sektorista vapaapotkusta.

Klubi jatkoi kovaa painostusta ja tasoitus oli jo lähellä, kun Roni Peiponen lähetti pallon takatolpalle. Klaussin venytys jäi pallosta kuitenkin hiuksen hienosti vajaaksi. Lopulta Klubin uurastus tuotti tulosta. 76. minuutilla pallo pelattiin Riku Riskille vauhtiin boksin sisälle. Hänet kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti, ja pallon taakse asteli Klauss. Brasilialainen sijoitti pallon tarkasti alakulmaan ohi hyvin aavistaneen Mika Hilanderin.

Käynnissä oli 84. peliminuutti kun Klubi siirtyi johtoon. Juha Pirinen keskitti vasemmalta laidalta kohti takatolppaa, jossa vapaana ollut Valenčič ohjasi pallon taidokkaasti verkon perukoille. Ottelussa oli käynnissä jo lisäaika, kun supervaihtomies Valenčič iski illan toisensa, sinetöiden loppulukemat 3-1. Juuri ennen viimeistä osumaa nähtiin illan kolmas vaihto, kun Akseli Pelvas korvasi Mosan kentällä.

HJK oli selvästi läpi ottelun hallitsevampi osapuoli, mutta Ilveksen tiivis puolustuspeli teki Klubin hyökkäyksen todella hankalaksi.

IFK Mariehamn - HJK lauantaina 14.4. kello 16.00 Wiklöf Holding Arenalla. Ilves - KuPS sunnuntaina 15.4. kello 15.00 Telia 5G Areenalla. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.