AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 8.4.2018

​Wiss: "Harmittaa todella paljon pelaajien puolesta"

​Wiss: "Harmittaa todella paljon pelaajien puolesta"

Jarkko Wissin valmentama Ilves hävisi sunnuntaina HJK:lle veikkausliigakauden 2018 avausottelussaan. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:lle 1-3-lukemin Helsingissä sunnuntaina hävinneen Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli harmissaan pelaajiensa puolesta siitä, ettei palkintoa kovasta työstä tullut pisteiden valossa.

– Kausi on nyt avattu, eikä avauspeli ainakaan näkynyt negatiivisina ilmiöinä joukkueessa. Kukaan ei liiaksi jännittänyt. Jokainen oli heti valmiina sitoutumaan yhteiseen peli-ideaan. Meillä oli siinä mielessä erittäin positiivinen peli-ilme tänään. Otimme vastaan HJK:n painostusta, mutta hyödynsimme tilanteenvaihtoja hyvin. Ajatus pysyi kasassa. Harmittaa todella paljon pelaajien puolesta, Wiss huokasi.

Vielä ensimmäisen puoliajan jälkeen Ilves johti peliä Tuure Siiran osumalla.

– Toisella jaksolla HJK hieman muutti pelaajistoaan, ja me reagoimme siihen. Vastustaja piti palloa, mutta emme antaneet älyttömän vaarallisia maalipaikkoja. Boksipuolustaminen oli hyvää ja paikkasimme tasapainottomat tilanteet nopeasti. Saimme tästä paljon hyvää oppimateriaalia jatkoa varten.

Ottelussa nähtiin myös kohua aiheuttanut rangaistuspotkutuomio, josta HJK Joao Klauss de Mello tasoitti pelin 77. minuutilla 1-1:een.

– Sitten tuli tasoitukseen johtanut pilkkutuomio. Ennen virallista lehdistötilaisuutta en ollut nähnyt tilannetta videolta, mutta nyt olen. Mielestäni kyse ei ollut rikkeestä. Joskus tuomari saattaa olla heikosti sijoittunut tai murtua suuren kotijoukkueen paineen alla. En tiedä, mistä nyt oli kyse, mutta aika iso päätös se oli. Se siitä.

– Lopussa hieman herpaannuimme ja kaveri rokotti toisen ratkaisevan osuman selkeän puolustusvirheemme jälkeen. Kokonaisuudessaan pojat taistelivat ja suoriutuivat hyvin, Wiss kiitteli.


Ilves - KuPS sunnuntaina 15.4. kello 15.00 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia