AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 6.4.2018

​Honka saa suitsutusta: "Kysymys ei ole ihan tavallisesta nousijajoukkueesta"

​Honka saa suitsutusta: "Kysymys ei ole ihan tavallisesta nousijajoukkueesta"

Jani "Honsu" Honkavaara pitää Honkaa hyvin haastavana vastustajana. (Kuva: Juha Tamminen)

Jani Honkavaara pitää Honkaa kaikkea muuna kuin helppona suupalana KuPS:lle.

Viime kauden hopeamitalisti Kuopion Palloseura saa sunnuntain sarja-avauksessa vastaansa kolmen vuoden tauon jälkeen Veikkausliigaan palanneen Hongan.

Hongan hallikausi on ollut vahva. Siitä kertoo paljon menestys Suomen Cupissa. Espoolaisten tie cupissa päättyi vasta maanantaina välierissä, kun viime kauden tuplamestari HJK otti kotonaan 2-1-voiton. Kahdessa aiemmassa pelissään Honka oli kukistanut ensin juuri helsinkiläiset lohkon päätöspelissä, sen jälkeen SJK:n Seinäjoella puolivälierässä.

KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara pitääkin Honkaa äärimmäisen haastavana vastustajana, jota ei sovi aliarvioida nousijan tittelistä huolimatta.

- Jo viime vuonna otimme cupissa pataan Hongalta ihan kunnolla. Honkahan on äärimmäisen hankalasti voitettava joukkue. Puolustaa erittäin kurinalaisesti ja hyvin, ja cupissa ja heidän satsauksistaankin nähtiin, ettei kysymys ole ihan tavallisesta nousijajoukkueesta, Honkavaara kehuu tulevaa vastustajaa.

- Siellä on kokemusta. Joukkue on varmaan keski-iältään vanhempi kuin meidän, vaikka muutama nuorukainen mahtuu joukkoon. Tietyllä tavalla he ovat tosi yhtenäinen joukkue. Kyllä minä odotan siitä erittäin vaikeaa peliä.

Sunnuntaina 8.4. kello 17 alkava KuPS:n ja Hongan välinen ottelu on katsottavissa muiden Veikkausliigan otteluiden tavoin suorana Ruudussa.

Lisää uutisia