vko.11 // 14.3.2018

​FC Inter sensaatiomaiseen tasapeliin Serie A -joukkuetta vastaan

Fabrizio Piccareta oli ylpeä joukkueestaan kotimaassaan Italiassa tulleen 2-2-tasapelin jälkeen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter pelasi keskiviikkona harjoitusottelun Italian Serie A-seuraa Genoa CFC:ta vastaan. Inter oli ottelussa pitkään voitossa kiinni, mutta joutui lopulta tyytymään 2-2 (0-0) -tasapeliin.

Interin maaleista ottelussa vastasivat Albion Ademi ja Timo Furuholm.

Inter oli pelin alussa pienissä vaikeuksissa, minkä seurauksena kotijoukkue saikin luotua pari tilannetta Henrik Moisanderin maalille. Inter-vahti selvitti nämä tilanteet tyylillä.

Moisanderin pelin huippuhetki nähtiin 17. minuutilla, kun Genoalle tuomittiin rangaistuspotku. Hän piti päänsä tilanteessa kylmänä ja torjui varmasti Guiseppe Rossin sijoituksen vasemmasta kulmasta

Inter pääsi ensimmäisen jakson loppua kohti peliin paremmin mukaan. Joukkue sai luotua tilanteita, mutta Mika Ojalan ylärimalaukaus jäi tilanteista vaarallisimmaksi.

Toisella jaksolla alkoi tapahtua. Interin pelaamiseen tuli päättäväisyyttä ja myös järkeä. Pelaajat alkoivat liikkua linjojen väleissä, mikä tuotti koko joukkueen toiselle jaksolle vaihtaneelle Genoalle vaikeuksia.

Inter meni ottelussa johtoon pelin 50. minuutilla. Albion Ademi pelasi seinän Mika Ojalan kanssa ja laukoi pallon lopulta maalin vasempaan yläkulmaan.

Kotijoukkue tasoitti pelin 68. minuutin kohdalla. Vaihdosta maalille tullut Jere Koponen ei saanut pidettyä keskitystä käsissään, ja maalin eteen jääneen pallon liukui lopulta sisään Gianluca Labandula.

Vierasjoukkue Inter jatkoi hyvää pelaamistaan ja meni jälleen johtoon vartti ennen loppua. Tällä kertaa maalin teki upealla yläkulmalaukauksella Timo Furuholm. Maalin syötti vielä viime kaudella Kolmosta KaaPo:n kanssa pelannut Joona Järvistö.

Inter oli voitossa kiinni, mutta joutui tyytymään tasapeliin. Koponen venyi vielä upeasti Lapadulan laukauksen yläkulmasta, mutta Andrey Galabinovin puskulle viisi minuuttia ennen loppua hän ei voinut mitään.

Joukkueen päävalmentaja Fabrizio Piccareta oli luonnollisesti tyytyväinen tulokseen kovaa joukkuetta vastaan. Hän näki pelissä myös muuta hyvää.

- Olen todella tyytyväinen koko joukkueen suoritukseen. Tulos tyydyttää, mutta se ei kuitenkaan ole tärkein asia tässä ottelussa. Se on ennemmin tapa, miten pelaajat esiintyivät kentällä yhdessä – joukkueena, Piccareta sanoi.

Piccareta on korostanut koko ajan kovan työnteon merkitystä. Hyvin toimiva kollektiivi nostaa myös yksilöt paremmin esiin.

- Toivon, että tämän pelin jälkeen he ymmärtävät kovan työnteon merkityksen yhdessä. Tämä vie heitä myös yksilöinä eteenpäin.

Piccareta toivoi myös, että joukkue ammentaa ottelusta kaiken positiivisen maaliskuun lopussa pelattavaan Ilves-peliin.

- Tulos antaa myös uskoa tekemiseemme ja luottoa kykyihimme ennen Suomen Cupin puolivälierää Ilvestä vastaan.

Inter palaa Italian-leiriltään Suomeen perjantaina. Seuraavan ottelun joukkue pelaa HIFK:n vieraana lauantaina 24.3.