vko.09 // 3.3.2018

Voitto vei SJK:n Suomen Cupin puolivälieriin

Vahid Hambo pamautti ratkaisumaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK voitti perjantaisen Pohjanmaan derbyn Vahid Hambon ensimmäisen puoliajan lopulla tulleella maalilla. Samalla varmistui SJK:n lohkovoitto ja SJK etenee suoraan Suomen Cupin puolivälieriin.

Ottelun ensimmäinen varsinainen maalipaikka tuli vierasjoukkue VPS:lle, kun Omar Jama käytti nopeuttaan ja juoksi SJK:n puolustuksen läpi. Mihkel Aksalu torjui vedon kuitenkin hienosti. SJK:n ensimmäinen paikka tuli erinomaisen ottelun pelanneelle Richard Dormanille, joka pääsi laukomaan boksissa, mutta Marko Meerits esitti komean jalkatorjunnan. Hetkeä myöhemmin Dorman keskitti boksiin Emile Paul Tendengille, jonka veto meinasi mennä Aubrey Davidin kautta maaliin, mutta pallo vieri hieman ohi maalin.

Molemmat joukkueet joutuivat tekemään vaihdon jo ottelun alkuvaiheessa. SJK:n Mehmet Hetemaj loukkaantui vajaan vartin kohdalla, ja VPS:n Juho Lähde koki saman kohtalon reilun puolen tunnin pelin jälkeen.

Steven Morrissey esitti hieman samanlaisen kuljetuksen kuin Omar Jama, mutta hänen kutinsa jäi löysäksi.

Ottelun voittomaali nähtiin 43. minuutilla. Jarkko Hurmeen tarkka ja pitkä syöttö tavoitti Vahid Hambon, joka otti pallon tyylikkäästi rinnalla haltuun Marko Meeritsin, Eero-Matti Auvisen ja Jesper Engströmin keskeltä, ja siirsi sen tyhjiin. 1-0.

VPS oli erittäin lähellä tasoitusmaalia toisen puoliajan alussa. Juha Hakolan sivuvapari tuli Steven Morrisseylle, mutta Mihkel Aksalun maaginen torjunta piti SJK:n johdossa.

Pari minuuttia myöhemmin Vahid Hambo ja Emile Paul Tendeng pääsivät vastahyökkäykseen, joka päättyi Tendengin vetoon, mutta VPS-puolustus blokkasi ja seurauksena oli kulmapotku. VPS pääsi sen sijaan tuosta kulmapotkusta vastahyökkäykseen. Juha Hakola keskitti ja Steven Morrissey laukoi, mutta Maximo Tolonen ehti vedon eteen.

Aristote Mboma tuli Vahid Hambon tilalle kentälle parikymmentä minuuttia ennen loppua. Totti rynnisti pariinkin kertaan väkisin boksiin asti, ja loi maalipaikkoja itselleen ja joukkuekavereille, mutta tulosta ei tullut. Sitä ei kuitenkaan tarvinnut jäädä jossittelemaan, sillä VPS ei pystynyt ottelua tasoittamaan, vaan SJK:n puolustus pysäytti vaasalaisten hyökkäykset.

Lähde: SJK:n tiedote