AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 3.3.2018

​Kautonen tyytyväisenä: "Voittoa tavoiteltiin ja se saatiin"

​Kautonen tyytyväisenä: "Voittoa tavoiteltiin ja se saatiin"

Auge oli tyytyväinen perjantain antiin. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK sinetöi paikkansa suoraan Suomen Cupin puolivälieriin kaadettuaan VPS:n perjantaina niukasti 1-0.

SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen oli perjantaiseen ottelutapahtumaan kaikin puolin tyytyväinen.

- Voittoa tavoiteltiin ja se saatiin. Päästiin eteenpäin Cupissa juuri siten kuin haluttiinkin. Tapahtuma oli hieno. Molempien fanit piti meteliä ja heitä oli paljon. Halli oli täynnä ja hieno tapahtuma, joten ihmiset varmasti nautti tunnelmasta, "Auge" kehui.

Pelillisesti nähtiin tyypillinen derbytaisto, jossa marginaalit olivat suhteellisen pieniä.

- Peli oli aika tarkkaa, varsinkin ensimmäinen puoliaika. Pystyttiin kuitenkin siinä muutama paikka luomaan ja saatiin hieno maali. Mahtava pystysyöttö ja Vahid Hambo juoksi hienosti linjan taakse, hieno haltuunotto ja viimeistely.

- Oltaisiin voitu ehkä tehdä yksi kaksi maalia lisääkin ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla johtoasemassa Vepsulla oli varmasti pallokontrolli hyvin pitkälti, mutta minun mielestäni me puolustettiin kurinalaisesti ja aika hyvin toinen puoliaika. Muutama hyvä tilanteenvaihto, josta oltaisiin voitu ehkä ratkaista peli.

Kautonen näki SJK:n esityksen kaikkineen positiivisena, vaikka kehittämisen varaakin edelleen on.

- Puolustuspeliin olen oikein tyytyväinen kokonaisuutena. En oikeasti muista että oliko Vepsulla käytännössä yhtään selvää maalipaikkaa ottelussa. Totta kai aina on myös parannettavaa, kuten tiiviydessä ja oikeisiin paikkoihin sijoittumisessa. Mutta nämä ovat tämän prosessin pieniä yksityiskohtia, joiden kehittämistä tästä eteenpäin jatketaan, kommentoi Kautonen.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia