AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 10.2.2018

Ilves jatkaa puhtaalla pelillä Suomen Cupissa

Ilves jatkaa puhtaalla pelillä Suomen Cupissa

Iiro Järvinen iski lauantaina maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kohtasi Grankulla IFK:n Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa lauantaina. Kotijoukkue piti ottelun täysin hallussaan ja voitti ottelun lukemin 3-1. Kotijoukkueelta maalareina toimivat Abdoulaye Ba ja Iiro Järvinen.

Ilves halusi ottaa ottelun haltuunsa heti alkuminuuteilta lähtien. Avausjaksolla Ilves piti palloa ja ahdisti GrIFK:n puolustuskannalle. Ajoittaiset hankaluudet pallollisessa pelissä aiheuttivat Ilvekselle ongelma, kun Grani aika ajoin prässäsi korkealta. Ilves kuitenkin selvitti tilanteet kokemuksella ja pallonhallinnan kautta.

Ilves siirtyi johtoon 22. peliminuutilla. Felipe Aspegren nousi oikeaa laitaa myöden ja antoi nappisyötön uudelle Ilveksen vahvistukselle Abdoulaye Balle. Hän sijoitti pallon vasempaan alakulmaan ja kirjoitti nimensä maalintekijälistaan ensimmäisessä virallisessa ottelussaan.

Heti perään Iiro Järvinen lisäsi johtoa nousemalla keskellä kunniakujaa pitkin paraatipaikalle laukomaan tilanteeksi 2-0. Ba kiitti Ilvestä sopimuksesta ja paukutti jo toisen osumansa lauantaipäivään. Hyvä kombinaatio Järvisen kanssa avasi avopaikan rangaistusalueella, josta senegalilainen ei erehtynyt.

Tauolla Ilves teki muutoksia kenttäpeliin. Kentälle vaihdettiin lisää nopeutta ja maalintekotaitoa. Jusif Ali korvasi Baba Mensahin ja Marius Noubissi Aleksis Lehtosen. Tilanteilla ei päästy juhlimaan, mutta myös pelin tempo hieman laski. Kun Ilves hiljensi tahtiaan, pääsi GrIFK mukaan peliin.

70. peliminuutilla Ilveksen kenttäpelin heikon hetken hyödynsikin kärkäs Daniel Langhoff. Tuure Siiran syöttö alaspäin Jani Tanskalle ei ollut helpoin mahdollinen ja Langhoff pääsi laukomaan heposti irtopallon alakulmaan.

Kotijoukkueen kannalta pelissä ei ollut suurempia ongelmia ja johtoasemassa pelaaminen riitti tarvittavaan tulokseen. Ilvekselle voitto tarkoitti cupissa nousua yhdeksään pisteeseen puhtaalla pelillä.

Lisää uutisia