AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 7.2.2018

Ilveksen Abdoulaye Ba: ”Haluan oppia uutta ja kehittyä pelaajana”

Ilveksen Abdoulaye Ba: ”Haluan oppia uutta ja kehittyä pelaajana”

Ilves julkaisi tiistaina tehneensä sopimuksen senegalilaisen Abdoulaye Ba'n kanssa. 24-vuotias tulee Tampereelle kovin odotuksin.

Päävalmentaja Jarkko Wissin löytämä ja kaksi vuotta Ilvestä edustanut Abdoulaye Ba'n maanmies Emile Paul Tendeng valittiin tulokaskaudellaan 2016 Veikkausliigan parhaimmaksi pelaajaksi. Saappaat ovat siis suuret astuttavaksi, mutta ainakin Ilveksen toppari Baba Mensah on vakuuttunut Ba'n kyvyistä.

- Kohtasin Abdoulaye Ba'n ensi kerran U23-vuotiaiden Afrikan mestaruuskisoissa. Pelasin Ghanan paidassa häntä vastaan. Ba oli hyvä ja he suorastaan murhasivat meidät, Mensah naurahtaa.

Ba muistaa kohtaamisen ja kertoo omia tunnelmiaan.

– Maajoukkue-edustukset ovat olleet minulle tärkeitä. Unelmani on vielä edustaa maatani isoissa peleissä. Nyt olen erittäin onnellinen uudesta seurasopimuksesta ja Ilveksen tarjoamasta mahdollisuudesta. Haluan oppia uutta ja kehittyä pelaajana, Ba kommentoi.

- Pystyn pelaamaan hyökkäyksessä ja keskikentällä sekä kummalla tahansa laidalla. Puhun äidinkielenäni ranskaa, joten englannin kieli vaatii vielä opettelua. Päivittäinen arki alkaa sujua ja odotan pelien alkamista.

Ilves jatkaa Suomen Cupin lohkovaihetta lauantaina 10.2. Pirkkahallissa, kun vieraaksi saapuu Grankulla IFK. Kamppailu alkaa klo 14.30.

Lisää uutisia