AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 28.1.2018

Åhman nöyränä: "Kukaan ei odota että voittaisimme"

Åhman nöyränä: "Kukaan ei odota että voittaisimme"

"Ootsi" odottaa omiltaan parempaa kuin cup-avauksessa. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemi kohtaa kauden toisessa Suomen cupin ottelussaan viime kauden Veikkausliigan hopeajoukkue KuPS:n Jungon Arina-areenalla klo 15 alkavassa ottelussa.

Ottelu on kuopiolaisille niinikään toinen cupissa. Ensimmäisessä ottelussaan KuPS kaatoi kotonaan MuSa:n maalirikkaasti 5-2. PS Kemin cupavaus AC Kajaania meni tuloksellisesti penkin alle 0-2 -tappiolla, vaikka peli-ilme oli paikoitellen pirteä. PS Kemin valmentaja Jari Åhman arvioikin, ettei joukkueella pitäisi olla paineita KuPS-peliin.

– Kukaan ei odota, että me hallitsisimme peliä ja että voittaisimme. Uskoisin, että näistä lähtökohdista otteluun on henkisesti helppo lähteä.

Åhman haluaa KuPS-ottelussakin ajaa uusia pelaajia sisälle joukkueeseen.

– Tietenkin myös Suomen Cup on tärkeä kilpailu. Meidän on kuitenkin pakko pitää mielessä tuleva kausi ja testata pelaajia sitä ajatellen muun muassa pelipaikkojen suhteen.

Åhman haluaa ryhmänsä ottavan myös pelillisesti askeleita eteenpäin.

– Nimenomaan ne tietyt asiat, jotka edellisestä pelistä puuttuivat, pitää saada kohdalleen, Åhman toteaa.

KuPS:n vierailusta erityisen mielenkiintoisen tekee keltamustiin viime kauden päätteeksi siirtyneen Rasmus Karjalaisen paluu Kemiin. MuSa -ottelussa puoli tuntia pelannut ja ilman maaleja jäänyt mies ennakoi KuPS:n verkkosivuilla ottelusta tiukkaa ja kovaa, eikä usko joukkueensa pääsevän helpolla.

– Mukavalta tuntuu lähteä pelaamaan Kemiin. Siellä on joukkue vaihtunut paljon, silti joukkueen taustat ja pelaajat ovat suurimmaksi osaksi tuttuja ja yleisö myös. Junkohallissa on luvassa perinteistä hallitaistelua, Karjalainen toteaa.

Myös Åhman odottaa kovaa ottelua ja muistuttaa, että pelaajaliikenteestä huolimatta vastassa on kova joukkue, jolla on iso vuosi Eurooppa-karkeloineen.

– KuPS on hyvin motivoitunut joukkue, joka haluaa menestyä myös tänä vuonna.

Ottelu Junkohallissa alkaa sunnuntaina kello 15.00 ja voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta.

Lisää uutisia