AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 20.10.2017

​Honkavaara ilahtui mitalisijan varmistumisesta

​Honkavaara ilahtui mitalisijan varmistumisesta

Jani Honkavaaran valmentama KuPS varmisti mitalisijan perjantain JJK-voitolla. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS varmisti mitalin Veikkausliigan kauden 2017 osalta, kun se voitto perjantaina JJK:n kotonaan 2-1.

KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara oli erittäin onnellinen hienon mitalisijoituksen varmistuttua.

- Ette usko miten uskomattoman helpottunut fiilis oli, kun loppuvihellys tuli. Tämä on ensimmäinen mitali minulle ja tuntuu tosi hyvältä tuoda se tänne Kuopioon, tämä on hieno jalkapallokaupunki, Honkavaara riemuitsi voitokkaan ottelun jälkeen.

Mitalinnälkäinen KuPS-joukkue aloitti ottelun sähäkällä tavalla hyökäten vahvasti.

- Tarkoitus oli prässätä ja olla koko ajan aktiivinen. Topparit Hamed Coulibaly ja Igor Cheminava klaarasivat hyvin JJK-tilanteet. Puolustaja Sebastian Sorsa pelasi hyvän pelin ja toi kokemuksellaan rauhallisuutta peliin. Cheminava oli tänään hyvä. Muutama lapsus meille jälleen tuli, silti olen tosi tyytyväinen takanelikkoon, Honkavaara totesi.

Avausmaalin tehnyt ja Gbolahan Salamin osuman syöttänyt Urho Nissilä sai jälleen isot kiitokset valmentajalta.

- Upin liikettä on iloa katsoa. Hän tekee paljon asioita oikein. Me olemme rakentaneet peliä Upin ympärille viime talvesta saakka ja hän on vastannut huutoon hienosti.

"Honsu" painotti, ettei voitto tullut helpolla.

- Oli hankala peli. JJK:lla oli kaksi kärkeä, puolusti tiiviisti ja heitti paljon pitkää palloa. Olen tosi tyytyväinen voitosta. Salamille tuo rooli sopi hyvin ja hän on ollut tosi hyvä tultuaan vaihdosta kentälle, Honkavaara muistutti.

- Nyt ei kuitenkaan huilata, sillä hopeaa me halutaan. Kemillä on myös panosta, hyvä peli tulee Kemissä. Tämä on voitettu pronssi, meillä on ollut kaikenlaisia vastoinkäymisiä kauden aikana ja silti me oltiin noin vahvoja ja ollaan edelleen hopeassa kiinni. Me olemme hyvin onnistuneet valmennustiiminä ja joukkueen rakennus on menossa. Eurooppaan pääsy tuntuu hyvältä ja se on hienoa varsinkin seuran omille kasvateille.


PS Kemi-KuPS Sauvosaaren kentällä lauantaina 28.10. kello 14. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia