AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 10.8.2017

RoPS:n Okkonen: ”Harjoituksissa on käyty läpi uusia asioita”

RoPS:n Okkonen: ”Harjoituksissa on käyty läpi uusia asioita”

Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura kohtaa tänään Keskuskentällä IFK Mariehamnin. Vastakkain on kaksi taatusti voitonnälkäistä joukkuetta.

Viimeisestä viidestä ottelusta RoPS on saanut kolme pistettä ja IFK Mariehamnkin ainoastaan pisteen enemmän.

Nyt toisen sarjakolmanneksen aikana joukkueen tekeminen on näyttänyt hyvältä, mutta pisteitä on tullut niukemmin.

- Jos palataan esimerkiksi meidän edelliseen KuPS-peliin, emme pystyneet käyttämään pallonhallintaa hyväksemme. Ensimmäistä maalia lukuun ottamatta meiltä unohtui puolustusvelvoitteet, ja vastustaja sai avoimen kentän hyökätä, kapteeni Antti Okkonen perkaa.

- Vaikka pallonhallintaan pyritäänkin, aina pitäisi muistaa, mitä tapahtuu hallintajakson jälkeen. Peliä pitää saada tiiviimmäksi. Pelataan mieluummin vaikka nolla-nollaa, jos ei itse onnistuta maalinteossa, hän jatkaa.

Mutta varmasti joukkue tuloksia haluaa, eikä lähde nolla-nollaa pelaamaan.

- No ei. Olemme käyneet harjoituksissa uusia asioita lävitse. En halua alkaa niitä kaikelle kansalle paljastamaan, mutta tarkoitus olisi vähän yllättää vastustaja.

- Ei sieltä sentään taikatemppuja ole tulossa, vaan pieniä asioita, joita on hiottu ja tarkennettu. Lähellä tulos on ollut monta kertaa, ja kotikentällä olemme varmasti taas vahvoja.

Alkukaudesta rovaniemeläiset onnistuivat maalinteossa paremmin.

- Alkukaudesta emme päässeet hallitsemaan otteluita. Meidän ei tarvinnut edes pitää palloa. Lähinnä puolustimme ja loimme sitä kautta tilanteita, "Suke" kommentoi.

- Emme ole täysin tottuneet, miten peliä hallitaan, emmekä ole löytäneet oikeita lääkkeitä, miten pallonhallinta käännettäisiin maaleiksi. Sellainen vaatii paljon toistoja sekä sitä, että kaksi-kolme pelaajaa ajattelisi pienessä hetkessä samalla tavalla.

Haluaisiko kippari joukkueensa pyrkivän enemmän pallokontrolliin?

- Ehdottomasti. Jos haluamme kehittää peliämme, silloin siinä on oltava myös hallintavaiheita. Tyhmä ei senkään suhteen pidä olla. Ei meidän tarvitse niin pitkälle mennä, että meistä tulisi pallokontrollijoukkue, vaan pelistä olisi löydyttävä hetkittäisiä hallintajaksoja.

- Se auttaa myös siihen, että meidän prässipelaaminen pysyisi tuoreempana. Jos me koko ajan vain prässäämme ja puolustamme, niin loppua kohden tekeminen on melko kulunutta. Silloin puolustuksen tulee niitä tyhjiä tiloja ja aukkoja.

- Mutta, jos välillä pystymme myös kontrolloimaan palloa ja huilaamaan, silloin prässipelikin toimii paremmin. Ja parempaan suuntaan olemme menneetkin. Vaikka välillä harmittaa, ei meillä ole syytä olla mahdottoman pettyneitäkään. Tietenkin tuloksesta pelataan, ja niitä pitää seuraavissa otteluissa saada.


RoPS – IFK Mariehamn torstaina 10.8. kello 18.30 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia