AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 10.8.2017

RoPS palasi voittokantaan (RoPS-IFK Mariehamn 3-0)

RoPS palasi voittokantaan (RoPS-IFK Mariehamn 3-0)

RoPS palasi voittokantaan kaatamalla kotikentällään IFK Mariehamnin puhtaasti 3-0 (1-0)-lukemin. Illan maaleista vastasivat Charlie Trafford, Simo Roiha ja Emeka Eze.

IFK Mariehamn ei taipunut suosiolla, mutta tällä kertaa Juha Malisen miehistöllä loksahtivat palaset oikeisiin koloihin. Ottelu eteni pitkälti RoPS:n laatiman käsikirjoituksen mukaan.

RoPS kykeni tällä kertaa myös pitkiin hallintajaksoihin, eliminoi virheet, oli vaarallinen erikoistilanteessa, pelasi kurinalaisesti ja aggressiivisesti.

IFK Mariehamnille annettiin käytännössä yksi mahdollisuus nousta mukaan otteluun.

RoPS oli jo siirtynyt 1-0 johtoon Charlie Traffordin puskulla. Avausmaalia seurasi lyhyehkö IFK:n painostusjakso, josta vieraiden Aleksei Kangaskolkka ja Robbin Sellin pääsivät kertaalleen kaksi-yksi ylivoimahyökkäykseen. Sellinin yritys kilpistyi Antonio Regueroon.

Käytännössä ottelu ratkesi RoPS:lle heti toisen jakson alussa. Anselmi Nurmelan vasemmalta antama vapaapotku päätyi Simo Roihalle, joka täräytti rangaistusalueella pomppineen pallon IFK-maalin kattoon. Nyt RoPS:lta upposivat myös erikoistilanteet.

Hetkeä myöhemmin Eetu Muinosen nosto oli lähellä yllättää IFK-vahti Andreas Vaiklan. Seurannut jatkotilanne päättyi vielä paitsioon, mutta lopulliseksi ratkaisijaksi nousi varttitunti ennen päätösvihellystä Emeka Eze.

Totuttuun tapaan Eze taisteli rangaistusalueen sisällä loppuun saakka ja voitti IFK-puolustajien keskellä omasta laukauksesta kimmonneen paluupallon. Ezen kauden kuudes osuma oli samalla ottelun viimeinen.


HJK-RoPS maanantaina 14.8. kello 18.30 Telia 5G Areenalla ja IFK Mariehamn-KuPS maanantaina 14.8. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia