AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 12.7.2017

​HJK:n Riveiro europeleistä: "Selviydy tai kuole"

​HJK:n Riveiro europeleistä: "Selviydy tai kuole"

HJK:ta odottaa vaikea haaste Makedoniassa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n taival Eurooppa-liigan karsinnoissa jatkuu torstaina makedonialaisen KF Shkendijan vieraana.

Veikkausliigan sarjakärki kaatoi Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella walesilaisen Nomadsin yhteismaalein 3-1, mutta ensimmäisen pelin luonne vieraskentällä pääsi yllättämään helsinkiläiset.

– Vaikka kuinka valmistautuu, tämä on juuri europelien luonne. Selviydy tai kuole. Emme olleet valmiita ihan niin antijalkapalloon, mitä Nomads esitti kotonaan ja hävisimme maalilla. Kotikentällä meitä ei enää yllätetty, HJK:n apuvalmentaja José Riveiro kertoo seuran verkkosivuilla.

– Makedoniassa on 35–38 astetta lämmintä ja vastassa europelejä kokenut joukkue, joka haluaa pelata jalkapalloa ja kykenee siihen. Odotan tasapainoista peliä.

Pelejä José Riveiro ei myönnä jännittävänsä, vaikka lentokoneessa kädet hikoavat. Nyt on aika taas toteuttaa arjessa harjoiteltuja asioita käytännössä.

– On hienoa päästä pelaamaan uusia, tuntemattomia joukkueita ja pelaajia vastaan. Pelaajat ovat todella motivoituneita ja niin me valmentajatkin. Tärkeää on keskittyä omaan peliimme ja niihin asioihin, joita on harjoiteltu. Tällaiset yksittäiset pelit voivat joskus ratketa yksilösuorituksiin, mutta meidän joukkueemme ei elä yksilöitten varassa. Helppoa peliä tästä ei tule, mutta voittoa lähdetään hakemaan. Heti alusta asti on näytettävä parastaan, Riveiro painottaa.

KF Shkendija - HJK pelataan torstaina 13. heinäkuuta klo 19.00.


Ilves - HJK sunnuntaina 16.7. kello 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia