vko.27 // 8.7.2017

HIFK:lla hyvät muistot RoPS:n kohtaamisesta

"Ana" lähtee luottavaisena Rovaniemelle. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK matkaa lauantaina RoPS:n vieraaksi ja ammentaa voimaa kauden aiemmasta kohtaamisesta.

HIFK ja RoPS ovat kohdanneet kerran aikaisemmin tällä kaudella. 6. toukokuuta Telia 5G-Areenalla pelattu ottelu päättyi HIFK:n 1-0 voittoon, kun Mikael Forssell puski IFK:n voittomaalin. HIFK hallitsi kenttätapahtumia varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella jaksolla RoPS sai paremmin pelijuonesta kiinni.

RoPS pääsi luomaan laadukkaita hyökkäyksiä laitojen kautta varsinkin Timo Stavitskin ja joukkueen parhaan maalintekijän Saku Ylätuvan johdolla.

– Emme antaneet RoPS:lle juurikaan saumaa. Se oli meiltä kokonaisvaltaisesti hyvä ottelu. Olemme voittaneet vasta kaksi ottelua, mutta uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet Rovaniemellä, HIFK-luotsi Antti Muurinen sanoo.

RoPS:n kokoonpano on elänyt kahden viikon aikana vahvasti. Avainpelaajista hyökkäävä laitapuolustaja David Addy ja keskikentän tärkein pelaaja Robert Taylor siirtyivät uusiin haasteisiin.

– Ei kannata antaa heidän pelaajatilanteen hämätä, vaikka Taylor ja Addy ovatkin lähteneet. Se on varmaa, että luvassa ei missään nimessä ole helppo ottelu, Muurinen tiedostaa.

RoPS - HIFK lauantaina 8.7. kello 17.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.