AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 17.6.2017

Malinen hehkui tyytyväisenä voiton jälkeen

Malinen hehkui tyytyväisenä voiton jälkeen

Juha Malinen oli omiensa esitykseen tyytyväinen. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS palasi kolmen tappion jälkeen voittojen tielle kukistamalla kotonaan FC Interin 2-0. Esitys oli RoPS:n kauden ehjin.

Joukkue oli palannut terveenä maaottelutauolta. Kapteeni Antti Okkonen oli jälleen pukukopissa. Juha Malinen yhdessä aisaparinsa Matti Kilpelän kanssa pystyivät vetämään harjoituksia kymmenen pelaajan sijaan parilla kymmenellä.

- En halunnut etukäteen siitä hirveästi puhua, mutta olihan se todella vaikeaa, Malinen myöntää parin viikon takaisesta tilanteesta.

- Ennen jokaista ottelua ja harjoitusta piti miettiä, kuka pystyy pelaamaan, millä pelipaikalla ja millä riskillä. Se oli yhtä sillisalaattia. Mutta, vaikka siitä jaksosta ei pisteitä saatu, niin saimme kuitenkin kokemusta ja selätimme yhdessä senkin kivikon.

RoPS:n keskikentän selkärangan muodostivat Okkonen ja Eetu Muinonen.

- Erityisesti Okkosen ja Muinosen saaminen keskikentän pohjalle yhdisti koko meidän neljää ylintä että myös neljää alinta pelaajaa, Malinen kiitteli RoPS:n sivuilla.

- Vaikka meidän ylimmät neljä pelaajaa ovat kaikki varsin nuoria poikia, niin nyt hekin saivat esille tarvittavaa aloitteellisuutta. Sitä helpotti huomattavasti se, että meidän keskikentän pohja ja puolustus pystyivät syöttelemään maltillisesti.

Malisen mukaan ottelu meni täysin hänen käsikirjoituksen mukaan.

- Harvemmin saan pelin jälkeen ajatella, että meni kuten suunniteltiin, Malinen mietiskeli.

- Meillä oli agendalla muutamat asiat prässäämisestä, pelin hallinnasta, avaamisesta sekä henkisestä valmistautumisesta, joihin kaikkiin voin olla tällä kertaa tyytyväinen. Vastustajakaan ei ollut mitenkään huono, mutta tänään me olimme hyvin kartalla.

Kolmen perättäisen tappion jälkeen voitto oli RoPS:n joukkueelle valtava helpotus. Päävalmentaja kuitenkin muistuttaa mahdollisista karikoista. Tason säilyttäminen on seuraava haaste.

- Tällaisen ottelun jälkeen pelaajille tulee tietenkin joka puolelta taputuksia ja positiivista palautetta, Malinen tietää.

- Silti suurin osa pelaajista tulevat urallaan näkemään vielä paljon parempiakin pelejä. Valmennuksen haaste on, miten saamme nostettua tekemisen rimaa tästä vieläkin ylemmäksi.


VPS-RoPS Elisa Stadionilla torstaina 22.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia