FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.25 // 20.6.2017

RoPS:n Addy: ”Joukkueessa jälleen mahtava tunne”

RoPS:n Addy: ”Joukkueessa jälleen mahtava tunne”

Kuva: Juha Tamminen

RoPS:n David Addy on pelipaikallaan yksi Veikkausliigan meritoituneimmista pelaajista. Vuoden 2009 alle 20-vuotiaiden maailmanmestari ja Ghanan maajoukkuepelaaja on voittanut myös Portugalin cupin ja pelannut muun muassa Tanskan sekä Belgian pääsarjaa.

David Addy ei ole ollut rovaniemeläisten näkyvin pelaaja mediassa, mutta vasen puolustaja on pelannut vahvan alkukauden.

Lauantaina FC Interiä vastaan Addy oli mukana RoPS:n molemmissa maaleissa. Veikkausliigan tilastoinneista vastaavan InStatin raportissa Addy oli ottelun paras pelaaja - syöttöprosentti yli 90, ilmapallot ghanalainen voitti 75 prosentin tehokkuudella.

2-0-voittoon päättyneessä Inter-matsissa koko RoPS:n joukkue oli hyvässä vedossa. Maaottelutauolta oli palannut täysin uusiutunut porukka.

- Nyt joukkueessa on jälleen mahtava tunne. Tilanne pukukopissa on normalisoitunut, mutta erityisesti treenaaminen on muuttunut. Kaikki ovat kunnossa ja porukalla on taas hauskaa, Addy hehkuttaa.

- Parin viikon takainen oli vaikeaa aikaa varsinkin valmentajille. Pelisuunnitelmaa oli pakko muuttaa koko ajan. Piti yrittää vain improvisoida ja luottaa nuoriin pelaajiin. Toisaalta nekin jaksot kuuluvat jalkapalloon.

Hyvästä terveystilanteesta huolimatta RoPS:n joukkue on edelleen varsin kapea. Tiiviin ottelujakson aikana erityistä huomiota kiinnitetään palautumiseen sekä rasitustasoihin.

Tärkeintä on pitää pelaajat terveenä. Mikäli tässä onnistutaan edes kohtuullisesti, on Addyllä vahva luotto joukkueensa loppukauteen.

- Jos meidän tilanne olisi ollut ennen taukoa sama kuin nyt, näyttäisi sarjataulukko hyvin erilaiselta, Addy uskoo.

- Tietenkin olisimme tulleet myös menettämään pisteitä, mutta esimerkiksi SJK-ottelussa olisi voinut olla aivan erilainen käsikirjoitus. Siinä pelissä menetimme kolme pelaajaa aivan ottelun alla. Eikä se ollut ainoa vastaava tapaus.

Välittömästi viime lauantain hienon 2-0-voiton jälkeen päävalmentaja Juha Malisen mielessä oli, kuinka suoritustaso saadaan säilymään seuraavaan otteluun. Samaan kiinnittää huomiota myös David Addy.

- Voitosta saimme hyvää momentumia. Se miten tämä buusti saadaan jatkumaan, lähtee pukukopista ja harjoituskentältä, Addy korostaa.

- Meillä on kuitenkin erinomaisia talentteja. Nyt tiedämme jo jokaisen joukkueen tässä sarjassa, miten he pelaavat, ja mitä me voimme tehdä heitä vastaan. Tästä on tulossa lupaava toinen sarjakolmannes.


VPS-RoPS Elisa Stadionilla torstaina 22.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

vko.29 // 22.7.2019
Lisää uutisia