AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 17.6.2017

RoPS voittoon Interistä (RoPS-FC Inter 2-0)

RoPS voittoon Interistä (RoPS-FC Inter 2-0)

Rovaniemen Palloseura otti lauantaina liki täydellisen revanssin FC Inter Turusta. Kotijoukkue sai tuulettaa kolmea sarjapistettä Emeka Ezen ja Simo Roihan maaleilla 2-0 (0-0).

FC Interiä vastaan RoPS:lla oli käytännössä ensimmäistä kertaa tällä kaudella mukana koko miehistö. Tärkeimmät ja odotetuimmat palaajat olivat keskikentän Antti Okkonen ja Eetu Muinonen sekä tietenkin Robert Taylor. Keskikentän vahvistuminen rauhoitti sekä puolustuspeliä että selkeytti hyökkäämistä.

Maltillisuus näkyi heti ottelun alkuvihellyksestä. Tarvittaessa RoPS kykeni pitkiinkin pallonhallintajaksoihin. Ajoittain iskettiin nopeaan sekä Robert Taylorin että Timo Stavitskin laidoilta.

Vaarallisten hyökkäysten määrässä RoPS hallitsi peliä, vaikka myös Interin Timo Furuholm oli erittäin hanakkana RoPS:n rangaistusalueen sisällä. Avausjakson paras maalipaikka avautui kuitenkin RoPS:n Timo Stavitskille. Interin Henrik Moisander pystyi vaivoin torjumaan Stavitskin puskun kulmapotkuksi.

Ottelun avausmaali kuvasti tämän päivän RoPS:aa. Todistettiin pitkä, maltillinen hyökkäys, toistakymmentä perättäistä syöttöä omille ja viimeisenä Timo Stavitski siirsi pallon maalin eteen Emeka Ezelle. Eze kääntyi ja sijoitti alakulmaan.

RoPS:n toinen osuma oli sekin kuin päävalmentajan toivelistalta. RoPS:n prässätessä korkealta Interin purku epäonnistui. Pallo päätyi laitaan David Addylle. Joitain minuutteja aiemmin vaihdosta peliin tulleen Simo Roihan ajoitus oli erinomainen. Roiha oli takatolpalla ja puski loppunumerot 2-0.

RoPS:n voiton myötä Veikkausliiga tiivistyi entisestään. RoPS:n sijoitus pysyi muuttumattomana - kymmenentenä - mutta eroa kolmantena odottavaan Kuopion Palloseuraan on vaivaiset neljä pistettä. RoPS:n seuraava ottelu on torstaina 22. kesäkuuta Vaasan Palloseuran vieraana.


VPS-RoPS Elisa Stadionilla torstaina 22.6. kello 18.30 ja FC Inter-KuPS Veritas Stadionilla keskiviikkona 21.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia