AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 31.5.2017

Pasoja: ”Pelimme kehittyy kaiken aikaa”

Pasoja: ”Pelimme kehittyy kaiken aikaa”

Kuva: Juha Tamminen

JJK saa keskiviikkoiltana vieraakseen KuPS:n. Odotettua Järvi-Suomen derby on pelattu viimeksi vuonna 2013.

JJK otti viime kierroksella kotoisalla Harjun stadionillaan 3-1-voiton Ilveksestä. Ensin Severi Vielma iski uransa ensimmäisen liigamaalin, jonka jälkeen Gaël Etock taiteili kaksi jälkimmäistä osumaa. Tamperelaisten Tuco kavensi rangaistuspotkusta.

- Kyllähän se voittaminen on aina keskimäärin kivempaa kuin häviäminen, päävalmentaja Juha Pasoja heitti.

- Totta kai halutaan uusia se fiilis, mikä viime pelin jälkeen oli. Voittaminen on kuitenkin yksi syy, miksi tätä tehdään – mutta aina se vaatii sen oman työnsä.

Tinkimätöntä taistelua JJK:lta onkin nähty monissa otteluissa alkukauden aikana, mutta monesti taistelu on jäänyt palkinnotta – riesana ovat olleet niin virheet puolustuspäässä kuin tehottomuus maalipaikoissakin. Ilvestä vastaan tehokkuus ei jättänyt moitteen sijaa. Kolmella maalia kohti suuntautuneella laukauksellaan Kettupaidat iskivät kolme maalia.

- Peli kehittyy kaiken aikaa ja pelaajat alkavat tottua liigavauhtiin ja siihen, mitä pelaaminen tällä tasolla vaatii – monihan on pelannut nyt ensimmäisiä liigapelejään.

- Pallonhallinta tulee olemaan jälleen ratkaisevassa roolissa ja Ilves-ottelusta lähdetään nyt parantamaan. Silloin oltiin viitisenkymmentä minuuttia hyvin pelissä ja sitten jouduttiin ottamaan liikaa vain vastaan.

Jyväskylässä aiemmin HIFK:n pääkäskijänä käyneen Jani Honkavaaran nyt valmentama KuPS aloitti kauden yskähdellen, mutta on sittemmin noussut odotetummille sijoille kärkikolmikkoon. Viimeisimmiltä kierroksilta tuloksena on niukkoja voittoja. Niin RoPS, FC Lahti kuin HIFK:kin ovat kaatuneet yhden maalin erolla, SJK:n kanssa keltamustat taas tasasivat pisteet 1-1-lukemin.

JJK:n joukkue kokee yhden muutoksen, sillä huhtikuun puolivälistä Jyväskylässä lainalla ollut Elias Ahde on palannut SJK:n riveihin.

- Hienoa, että saatiin hänet lainalle noihin peleihin ja auttamaan meitä – Elias on hyvin lupaava nuori pelaaja. Hän esiintyi meidän kanssa todella edukseen ja teki hienosti töitä joukkueen eteen joka päivä, niin harjoituksissa kuin peleissäkin, Pasoja kehuu.


JJK-KuPS Harjun stadionilla keskiviikkona 31.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia