AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 31.5.2017

Fysiikkavalmennus yksi KuPS:n menestyksen avaintekijöistä

Fysiikkavalmennus yksi KuPS:n menestyksen avaintekijöistä

Fysiikkavalmentaja Luis Anulan työ kerää kiitosta.

Luis Anulan fysiikkavalmennus on yksi KuPS:n hyvän menestyksen avaintekijöistä.

Kuopion Palloseura nauttii tällä hetkellä suorastaan ainutlaatuisen hyvästä tilanteesta. Kaikki liigapelaajat ovat ehjänä ja pelikunnossa, eikä loukkaantumisia ole siis ainuttakaan. Erittäin suuri ansio tästä kuuluu seuran espanjalaiselle fysiikkavalmentajalle Luis Anulalle, joka on tehnyt erinomaista työtä kuopiolaisseuran palveluksessa.

Kuopiolaisseuran fysiikkavalmennus on ollut aiempinakin vuosina erittäin hyvää ja ammattitaitoista. Täysin poikkeuksellista on nyt kuitenkin loukkaantumisten vähyys, joka on usean eri positiivisen osatekijän summa. Anula on tuonut joukkueen fysiikkavalmennukseen uusia ideoita ja ulottuvuuksia.

- Me olemme tehneet yhdessä paljon kovaa työtä. Suuret kiitokset valmentajille Jani Honkavaaralle ja Mike Keeneylle siitä, että olen saanut tehdä omaa työtäni vapain käsin. Meillä on hyvää kommunikaatiota myös seuran lääkärin Janne Pesosen ja DBC klinikan fysioterapeutti Jari Puustisen kanssa, Anula kiittelee.

- Yhteisenä tavoitteenamme on yrittää estää vammojen tuleminen jo ennalta ja keskustella asiasta jokaisen pelaajan kanssa. Jokaiselle pelaajalle on suunniteltu ja laadittu omat henkilökohtaiset fyysiset harjoitusrutiinit, jotka hänen pitää tehdä joka viikko. Jari Puustinen auttaa tiiviisti pelaajien henkilökohtaisten harjoitus- ja kuntoutusohjelmien suunnittelemisessa ja laatimisessa. Yhteistyömme on toiminut kaikkien osapuolien kanssa erittäin hyvin.

Anula on suorittanut alan yliopistotutkinnon Madridissa ja hän aloitti työt KuPS:ssa vuodenvaihteen jälkeen. Kuopiolaisseuran toimintakulttuuri on tehnyt häneen hyvän vaikutuksen heti alusta lähtien.

- Jokainen pelaaja on tosi ammattilainen ja jokainen tekee paljon työtä pitääkseen hyvää huolta omasta kehostaan. Tämä on keskeinen avaintekijä tämän kauden hyvälle menestykselle ja Veikkausliigan toiselle sijalle. Minun ei tarvitse hoputtaa ketään ja se tekee oman työni paljon helpommaksi.

Vahvakuntoinen ja voitontahtoinen joukkue on pelannut Veikkausliigassa viisi peräkkäistä tappiotonta ottelua nousten sarjataulukon kakkoseksi ja kuntopuntarin ykköseksi. Kovien SJK- ja RoPS-pelien jälkeen sarjakausi jatkuu tänä iltana Jyväskylässä ja sunnuntaina on hallitsevan mestarijoukkueen IFK Mariehamnin vuoro saapua Savon Sanomat Areenalle.

- Me olemme hyvässä kunnossa kohtaamaan nämä neljä peliä 12 päivän sisään. Se on kova jakso pelaajille, sillä palautumiselle ei jää kovin paljon aikaa, fysiikkavalmentaja muistuttaa.


JJK-KuPS Harjun stadionilla keskiviikkona 31.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia