AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 6.5.2017

Vuorinen HJK:n kohtaamisesta: "Tasapaino todella tärkeää"

Vuorinen HJK:n kohtaamisesta: "Tasapaino todella tärkeää"

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen (vas.) on käynyt viime aikoina joukkueensa läpi puolustustaktisia asioita. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS ja HJK kohtaavat lauantaina toistamiseen tällä kaudella. Edellinen ottelu päättyi vaasalaisten 0-5-vierastappioon Veikkausliigan avauskierroksella.

– Haluamme olla parempia kuin edellisessä HJK-ottelussa. Tässä vaiheessa pitää muistuttaa, että meillä on ollut neljä peliä sen jälkeen ja olemme menneet pienin askelin koko ajan eteenpäin. Viime peli Maarianhaminassa oli jo suhteellisen ehjä kokonaisuus ja pidimme vastustajan vähillä maalipaikoilla. Edellinen peli Klubia vastaan on kuitenkin tuoreessa muistissa, joten siitä lähdetään parantamaan ja lisämotivaatiota tuovat muun muassa se, että meillä on kauden avausvoitto kotikentällä vielä ottamatta ja että meillä on mahdollisuus aiheuttaa HJK:lle kauden ensimmäinen tappio, VPS:n kapteeni Veli Lampi linjaa.

Alkukauden aikana VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen on todennut, että puolustuspelin kanssa riittää vielä tekemistä. Se on mennyt eteenpäin ottelu ottelulta ja siihen on kiinnitetty paljon huomiota. Haaste on kuitenkin lauantaina äärimmäisen kova.

– Viikoittain olemme käyneet läpi puolustuspelaamistamme ja tärkeitä asoita, joita siihen liittyy. Pieniä muutoksiakin olemme tehneet aiempiin otteluihin. Tasapaino on varmasti se tärkein asia niin hyökkäämisessä kuin prässinkin suhteen, Vuorinen paaluttaa.

Topparin tontilla viime peleissä esiintyneen Lammen on helppo yhtyä pääkäskijän viimeiseen lausahdukseen. Puolustuksen vastuulla kun on HJK:n todella laadukkaan hyökkäyksen ja muun muassa Veikkausliigan Kuukauden pelaajaksi valitun Alfredo Morelosin pimentäminen.

– Tasapaino on todella tärkeä asia, kun tilanteenvaihtoja tulee. Viime pelissäkin menetyksiä tuli, mutta olimme hyvin tasapainossa ja etäisyydet olivat hyvät, niin vastustaja ei päässyt hyödyntämään niitä. Se on varmasti avainasioita myös HJK:ta vastaan, eikä sitä voi liikaa painottaa, ettei saa antaa heille ylivoimia hyökkäyspäähän.


VPS - HJK lauantaina 6.5. kello 17.00 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia