AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 5.5.2017

Ennakko: JJK-FC Inter

Ennakko: JJK-FC Inter

JJK pelaa kauden toisen kotiottelunsa lauantaina FC Interiä vastaan.

JJK pelaa lauantaina kauden toisen kotiottelunsa, jossa vastaan asettuu turkulainen FC Inter.

Inter-ottelu on JJK:lle ensimmäinen toukokuun neljästä kotipelistä. JJK:lla on edessään vielä kotiottelut niin VPS:aa, Ilvestä ja aina rakasta vihollista KuPS:aakin vastaan.

Niin JJK:lla kuin Interilläkin on edelliseltä kierrokselta takanaan 1-1-tasapelit varsin talviseksi äityneistä olosuhteista, sillä niin Lahdessa kuin Helsingissäkin kenttä kävi lumesta valkoiseksi ottelun aikana. FC Lahti rokotti vieraitaan puolen tunnin kohdalla kyseenalaisella rangaistuspotkulla, mutta JJK nousi tasoihin toisen jakson alussa Tomi Petrescun komealla, suoraan kulmapotkusta taiteilemalla maalilla.

Inter taas vieraili HJK:n luona ja isännät näyttivät porskuttavan hangessa kotivoittoon, mutta Timo Furuholm toi turkulaisille tasapelipisteen lisäajan maalillaan.

JJK hakee nyt Interin kustannuksella kauden avausvoittoaan. Takana on neljästä ottelusta kaksi tasapeliä HIFK:n ja FC Lahden kanssa ja kaksi tappiota sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvia IFK Mariehamnia ja HJK:ta vastaan. FC Inter puolestaan aloitti kauden hurjalla 6-2-voitolla RoPS:n kustannuksella, sen jälkeen tilille on karttunut kaksi tasapelipistettä ja tappio KuPS:lle.

Shefki Kuqin luotsaamassa sinimustien laumassa on runsaasti kokemusta niin Veikkausliigan kuin Euroopankin kentiltä. Etenkin hyökkäyskalusto on kova: muutaman Saksassa vietetyn kauden jälkeen takaisin Interiin palannut Timo Furuholm on tykittänyt yli 40 maalia Veikkausliigassa ja vahvaa taustatukea tulivoimaan antavat Njazi Kuqi sekä Guy Gnabouyou.

Jyväskyläläisittäin kaikkein tutuin kasvo löytyy kuitenkin laitapakin tontilta, sillä Niko Markkula nähdään nyt viilettämässä vanhalla kotistadionillaan tällä kertaa vierasjoukkueen paidassa kasvattajaseuraansa vastaan.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi vaatii HJK-pelin kaltaista asennetta ryhmältään myös Jyväskylässä.

- Viime hetken tasoitus HJK:ta vastaan oli henkisesti tärkeä. Joukkue näytti luonteensa ja samaa toivon myös huomenna.

Inter-luotsin mukaan lähtökohdat otteluun ovat kaikin puolin hyvät. Takana on hyvä viikko treenikentällä.

- Meillä on takana todella hyvä viikko treenikentällä. Pelaajien asenne on ollut huippuluokkaa ja meno sen mukaista. Tämän perusteella lähtökohdat ovat hyvät, Kuqi myhäilee.

JJK-ottelusta Kuqi povaa tiukkaa. Hänen mukaansa Inter pyrkii oman laadukkaan tekemisen kautta palaamaan voittojen tielle.

- Tiukka peli on luvassa, eikä lepsuiluun ole varaa. JJK haluaa varmasti ottaa ensimmäisen kotivoiton. Me pyrimme kuitenkin käyttämään pelissä meidän vahvuuksia ja saamaan sitä kautta pelistä hyvän tuloksen, Kuqi sanoo.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella jalkansa harjoituksissa loukannut Kevin Mombilo sekä vielä myös Kalle Kauppi ja Arttu Hoskonen.

Joukkueen tuore sopimuspelaaja Macoumba Kandji on sen sijaan valmennusjohdon käytössä. Suoraa paikkaa avaukseen hänelle Kuqi ei kuitenkaan lupaa.

- Hän matkustaa joukkueen mukana huomenna. Avaukseen hän ei pääse suoraan. Pelipaikka pitää ansaita. Voi kuitenkin olla, että joitakin minuutteja hän saa.


JJK-FC Inter Harjun stadionilla lauantaina 6.5. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: JJK:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut
Lisää uutisia