vko.11 // 13.3.2017

FC Lahti nappasi voiton Espanjan leirillään

Drilon Shala onnistui maalinteossa. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaihtomies Hendrik Helmke nousi avainpelaajan rooliin kahdella maalillaan, kun FC Lahti kaatoi harjoitusottelussa FC Ascón numeroin 3-2 (1-1) Espanjan Saloussa.

FC Lahden avauskokoonpanossa oli paljon nuorta voimaa. Joona Tapani aloitti oikeana laitapuolustajana ja keskikentän keskustan muodostivat Masa Malen, Oskari Kekkonen ja Mikko Kuningas.

Kuhnurit menivät hermostuneen alun jälkeen johtoon Drilon Shalan osumalla, mutta Ascó iski takaisin rangaistuspilkulta ennen taukovihellystä.

Puoliajalla FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas vaihtoi kentälle Hendrik Helmken, Pavel Nazimovin sekä Aleksi Paanasen ja heti alkoi tapahtua. Ensin Nazimov tarjoili ja Helmke viimeisteli varmasti pallon verkkoon kuin vain minuutti oli kulunut toista puoliskoa. Illan toisen osumansa Helmke viimeisteli boksin ulkopuolelta lähteneellä komealla laukauksella alanurkkaan.

Ascó pääsi vielä maalin päähän, mutta ei enää tasoihin ja FC Lahti otti toisen puoliajan rynnistyksellään 3-2 voiton.