vko.06 // 10.2.2017

Ilves selvään voittoon MP:sta cupissa

Hyny viimeisteli loppunumerot Ilves-voitossa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves jatkoi hyviä otteitaan Suomen Cupin lohkovaiheessa ja kaatoi perjantaina kotonaan MP:n selvin lukemin 4-0 (2-0).

Ottelun käsikirjoitus kävi selväksi heti alkuvihellyksestä lähtien. Ilves otti pallonhallinnan täysin itselleen ja vierailija MP vetäytyi omalle puoliskolleen puolustamaan ja odottamaan mahdollisuuksia vastaiskuihin.

Ensimmäinen maalipaikka ottelussa nähtiin jo kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Aleksis Lehtonen ehti ennen maalivahtia irtopalloon ja ohjasi sen kohti maalia. Ilveksen harmiksi MP:n puolustus ehti kuitenkin palloon ennen maaliviivaa estäen johtomaalin synnyn. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa ottelun 18. minuutille. Tuolloin pallo pelattiin Reuben Ayarnalle noin 30 metrin päähän vastustajan maalista. Reuben päätti hakea tilanteessa omaa ratkaisua ja hänen upea kaukolaukaus painui vastustamattomasti maalin oikeaan yläkulmaan, 1-0.

Ottelun 31. minuutilla Ayarna syötti tarkalla syötöllä vahvan nousun tehneen Antti Hynysen maalipaikkaan, mutta MP:n maalivahti sai torjuttua Hynyn yrityksen eikä Eero Tamminenkaan onnistunut jatkotilanteesta tekemään maalia.

Ilveksen 2-0 maali näki päivänvalon ottelun 34. minuutilla. Reuben Ayarnan löysi syötöllään Antto Hilskan vastustajan puolustuslinjan etupuolelta, Antto kääntyi nopeasti ja laukoi pallon noin 23 metristä maalin oikeaan alakulmaan, 2-0. Ensimmäisen puoliajan lopussa ei nähty enempää maaleja tai erikoisen vaarallisia tilanteita, joten tauolle siirryttiin Ilveksen kahden maalin johdossa.

Ottelun toinen puoliaika noudatti täsmälleen samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin puoliaika. Ilves piti palloa ja liikutti vastustajaa pitkillä palloralleilla. MP väsyi Ilveksen pallonhallinnan johdosta ja he valuivat koko ajan lähemmäksi omaa maaliaan. Ilves puolestaan jaksoi maltillisesti hakea murtautumismahdollisuuksia.

Toisen puoliajan alun vaarallisimmat tilanteet syntyivät Antti Hynysen nousuista. Ottelun 50. minuutilla kentälle vaihdettu Youness Rahimi toi omalla liikkeellään uutta vauhtia Ilveksen hyökkäyspeliin ja hänen kauttaan syntyi myös muutamia hyviä hyökkäyksiä.

Ilveksen kolmatta maalia saatiin odottaa aina ottelun 80. minuutille. Youness Rahimi ylitti keskialueen vauhdikkaalla tempokuljetuksella, jonka päätteeksi hän laukoi pallon 16-rajalta ylärimaan. Paikalle ennätti ensimmäisenä Lauri Ala-Myllymäki, joka sijoitti ylärimasta kimmonneen pallon verkon perukoille, 3-0.

Ilveksen neljäs maali syntyi vain minuuttia myöhemmin. Antti Hynynen voitti irtopallon hyökkäysalueella ja syötti pallon oikeaan laitaan Aleksis Lehtoselle. Hyny itse jatkoi liikettään vastustajan rangaistusalueelle. Lehtonen löysi hienolla syötöllään Hynyn puolustajien välistä ja Hyny laukoi pallon maalin takakulmaan, 4-0.