vko.04 // 29.1.2017

RoPS otti kotivoiton HauPasta

RoPS avasi Respect Suomen Cupin lohkovaiheen voitolla.

RoPS aloitti Respect Suomen Cupin taipaleensa lauantaina selkeällä 3-0-kotivoitolla Haukiputaan Pallosta.

HauPa tiesi yllättämisen mahdollisuuden olevan olemassa. RoPS ei ennen cup-avausta ollut pelannut nykyjoukkueella minuuttiakaan normaalia 11 vastaan 11 -peliä. HauPalla oli puolestaan alla useampi harjoitusottelu eikkä joukkue ole talven aikana käytännössä muuttunut.

Lisäksi sairasteluiden ja pienten alaraajavammojen vuoksi kokoonpanossa oli muutoksia. RoPS:n keskikentältä puuttuivat mm. Antti Okkosen ja Sani Kaitan tapaiset tekijät. Kaita tosin paikkasi Leo Väisästä keskuspuolustajana, mutta se ei ole Kaitan omin pelipaikka.

RoPS oli kuitenkin kiitettävän tehokas viimeistelyissä. Noin 17. minuutilla RoPS:lle tuomittiin vapaapotku 20 metristä. Robert Taylorin kanuuna upposi millintarkasti tolpan kautta ohi hyvin pelanneen HauPan maalivahdin Niklas Niskalan.

Toisen puoliajan alussa HauPa:lla olisi vielä ollut mahdollisuutensa RoPS:n horjuttamiseen. Joona Körkön johdolla vieraiden hyökkäyskalusto piti RoPS:n maalivahdin Antonio Regueron hereillä.

Ottelun edetessä ja minuuttien kertyessä ote kääntyi RoPS:lle. Reilun tunnin kohdalla Eetu Muinosen pitkä syöttö tavoitti oikealta Simo Roihan. Roihan keskitys päätyi Robert Taylorin kautta Sakari Tukiaiselle, joka sai sijoittaa numeroiksi 2-0. Roiha itse pääsi viimeistelemään loppunumerot 3-0 vapaapotkun jälkitilanteesta.

Ottelussa todistettiin myös RoPS:n B-nuorten esiinmarssia kohti miesten edustusta. Juho Hyvärinen pelasi oikeana laitapuolustajan täydet minuutit. Reilun tunnin pelin jälkeen lupaava Pyry Hannola vaihdettiin keskikentälle ja aivan varsinaisen peliajan lopussa Veka Pyyny debytoi miesten edustuksessa.

RoPS:n Respect Suomen Cupin seuraava ottelu on maanantaina 6. helmikuuta AC Oulun vieraana.