FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.04 // 29.1.2017

RoPS:n Tukiainen jakoi tunnustusta HauPalle

RoPS:n Tukiainen jakoi tunnustusta HauPalle

RoPS kukisti lauantaina HauPan Ounashallissa 3-0-lukemin Respect Suomen Cupin avauksessaan.

Rovaniemen Palloseuran hyökkääjähankinta Sakari Tukiainen onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä virallisessa ottelussaan uuden seuransa paidassa. Hän iski yhden osuman rovaniemeläisten lauantain 3-0-voitossa Kolmosessa pelaavasta Haukiputaan Pallosta Respect Suomen Cupissa.

Tukiaisen maalia edelsi kaunis joukkuesuoritus. Eetu Muinosen pitkä syöttö vapautti oikeasta laidasta Simo Roihan. Robert Taylor jatkoi Roihan keskityksen kohti vasenta kulmaa nousseelle Tukiaiselle. Tukiainen sijoitti maltilla alakulmaan ohi HauPan maalivahdin Niklas Niskalan.

Käytännössä Tukiaisen maalista ottelun kulku kääntyi selkeästi RoPS:lle. Sitä ennen kentän laidaltakin oli helppo havaita joukkueen vielä hakeneen askelmerkkejään ensimmäisessä ottelussaan.

- Kyllä se siltä tuntui myös kentän puolelta, Tukiainen myönsi.

- Aika vaikeaa oli alussa, mutta toisaalta tuo Ounashallin kenttä on pieni, joka ei helpota kenenkään pelaamista. Ja tosiaan kyseessä oli meille vasta ensimmäinen ottelu. Loppua kohdenhan homma parani selvästi, ja lopulta pelaaminen tuntui jopa ihan hyvältä. Kyllä se sieltä alkoi tulemaan. Tästä tämä paranee ottelu ottelulta kohti liigakauden avausta.

Omaan maaliinsa Tukiainen suhtautui tyynesti.

- Tietenkin se hyvältä tuntuu, mutta näin jälkikäteen harmittamaan jäivät ne missatut tilanteet. Niistä olisi voinut tehdä muutaman lisääkin. Mutta ei niitä voi jäädä tämän pidempään märehtimään. Ensi pelissä taas sata lasissa, niin ehkä tulee lisää onnistumisia, Kakkosen kaikkien aikojen maaliennätyksen omistava hyökkääjä suunnitteli.

Niin katsomossa kuin kotijoukkueen pelaajienkin parissa vastustaja Haukiputaan Pallo jätti itsestään myönteisen kuvan. Varmasti moni ottelun nähnyt tulee seuraamaan mielenkiinnolla HauPan kautta Kolmosessa.

- HauPa oli todellakin tullut tänne pelaamaan, kehui myös Tukiainen.

- Välillä he pelasivat yllättävänkin kovaa, todella fyysisesti, mutta he olivat hyviä myös pallollisena. Vielä jos miettii joukkueen tarinaa, kyseessä on Kolmosen nousijajoukkue, niin he tulevat taatusti olemaan kova porukka siihen sarjaan.

RoPS:n Suomen Cupin seuraava ottelu on maanantaina 6. helmikuuta Ykkösessä pelaavan AC Oulun vieraana.

Lisää uutisia