AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 29.1.2017

​Malinen löysi petrattavaa cup-avauksesta

​Malinen löysi petrattavaa cup-avauksesta

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen löysi parannettavaa joukkueensa lauantain esityksestä. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS kaatoi HauPan Respect Suomen Cupin avauksessaan lauantaina 3-0. Rovaniemeläisten päävalmentaja Juha Malinen löysi silti otteista parannettavaa.

Malinen oli tyytyväinen selkeään voittoon.

- Nythän ollaan vasta tammikuun lopussa. Tässä oli meille vasta tämän kauden ensimmäisiä aineksia. Vielä tarvitaan lisää pelaajia ja olihan osa meistä poissakin, Malinen tuumiskeli ottelun antia.

- Mutta tällaisista lähtökohdista nämä rakennusurakat lähtevät. Emme ole tarkoituksella pelanneet aikaisemmin, jotta bensaa riittää jatkossakin. Ainoa lähtökohta oli, että HauPa pitää voittaa ja sen me teimme. Pelaajien ilme oli hyvä, mikä on tärkeintä jokaisessa joukkueessa.

Hiukan etsiskelevän avausjakson jälkeen RoPS otti kentän selkeämmin haltuun toisella puoliskolla. Tauon aikana painotettiin keskeisimpiä ongelmakohtia.

- Korostimme keskikentän asennoitumista peliin. Meillä ei avausjaksolla tainnut olla yhtään sellaista syöttöä, jossa puolustava keskikenttä olisi syöttänyt toiselle puolustavalle keskikentälle. Näiden pelaajien täytyy olla aktiivisempia, Malinen linjasi.

- Toista maalia edelsikin tilanne, jossa saimme aikaiseksi muutaman syötön keskikentän pohjalla, josta avautui paikka pidemmälle syöttö laitaan ja jatkotilanteesta erittäin komea maali.

- Tietenkin meiltä puuttui myös tärkeitä pelaajia. Jatkossa meidän täytyy päästä pelaamaan myös siten, että keskikentällä pelaajat ovat oikeilla paikoillaan. Se on avainasioita, jotta pelin sydän saadaan toimimaan.

Lisää uutisia