AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 22.10.2016

Ennakko: HJK-SJK

Ennakko: HJK-SJK

HJK ja SJK iskevät yhteen kauden päätöskierroksen ottelussa Sonera Stadiumilla ja jaossa on mitaleita - mutta väri on kummankin osalta vielä auki.

HJK lähtee otteluun kakkossijalta ja nousee mestariksi, jos saa enemmän pisteitä päätöskierroksella kuin IFK Mariehamn. Toisaalta tappio pudottaa HJK:n varmuudella kolmanneksi.

- Varmasti tulee tiukka peli niin kuin oli Suomen Cupin finaali. Taktiset asetelmat ovat mielenkiintoiset. Miten SJK pelaa ja miten me vastaamme siihen, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo pohtii.

- Totta kai viimeinen peli kun on niin kaksi joukkueellista pelaajia haluaa päättä kautensa onnistuneesti.

SJK tarvitsee mestaruuteen voiton ja samaan aikaan IFK Mariehamnin pitäisi pelata joko tasan kohtaamansa Ilveksen kanssa tai hävitä tuo ottelu. Ilves on sarjassa neljäntenä ja taistelee ensi kesän europaikoista. HJK:lle mestaruuteen riittäisi tasapeli SJK:n kanssa, jos IFK Mariehamn häviää oman ottelunsa. Ainoastaan IFK Mariehamnilla on mestaruus ns. omissa käsissä. Jos SJK häviää suurinumeroisesti, voisi muista otteluista riippuen SJK tippua vielä jopa neljänneksi ja jäädä ilman mitaleita.

- Sonera Stadium on ollut meille tuloksellisesti erittäin vaikea paikka aina pelata. Vähän kuten meillä on OmaSp Stadion, joka on meidän koti, on sinne vaikea vierasjoukkueen tulla. Nyt me tiedostamme tämän ja tiedämme mitä haasteita tämä antaa.

- Ei siis missään nimessä tule helppoa olemaan, mutta kaikki on silti mahdollista, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Paikan päälle lähtee Seinäjoelta kenties yksi Veikkausliigahistorian suurimmista vieraskannattajaedustuksista, sillä SJK:lle varatusta pohjoispäädystä joukkuetta tukee jo nyt yli 600 kannattajaa.

HJK joutuu ilman pelikiellossa olevaa puolustaja Lum Rexhepiä, sekä loukkaantumisen vuoksi todennäköisesti sivussa olevia Atomu Tanakaa ja maalivahti Markus Uusitaloa.

- Lum Rexhepi on pelikiellossa ja muutama pitkäaikaispotilas on poissa, mutta saamme pienistä vaivoista kärsineet mukaan. Sebastian Sorsa, Thomas Dähne ja Nikolai Alho. Näillä näkymin saamme kaikki takaisin, Lehkosuo sanoo.

SJK:lta Jarkko Hurme palaa pelikiellosta mukaan tähän otteluun ja siten Valakarilla on jälleen kaikki pelaajat käytettävissä kokoonpanoa valittaessa. Loukkaantumisia ei ole.


HJK-SJK sunnuntaina 23.10. kello 15 Sonera Stadiumilla. Ottelu on mukana Nelosen Futiskierroksessa ja se esitetään kokonaisuudessaan suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut
Lisää uutisia