AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 30.9.2016

Ennakko: PS Kemi-SJK

Ennakko: PS Kemi-SJK

SJK matkustaa perjantaina Kemiin, missä se kohtaa PS Kemin lauantaina Sauvosaaren kentällä.

Sarjataulukon kannalta ottelu on jälleen erittäin tärkeä, sillä SJK on parhaillaan sarjataulukossa neljäntenä, vain neljän pisteen päässä sarjaa johtavasta HJK:sta. Kaiken lisäksi SJK ja HJK kohtaavat toisensa viimeisellä kierroksella Helsingissä.

PS Kemi puolestaan tarvitsee vielä lisäpisteitä varmistaakseen suoran säilymisensä. Pelejä on tämän tulevan lauantain ottelun lisäksi jäljellä enää kolme.

Elokuun siirtoikkunassa loppukauden mittaisella lainasopimuksella ja samalla kaksivuotisen sopimuksen ensi kaudesta lähtien SJK:n kanssa solminut hyökkääjä Billy Ions tekee lauantaina paluun Kemiin ensimmäistä kertaa vierasjoukkueen paidassa. Ions edusti PS Kemiä neljän kauden ajan, ollen joukkueen kapteeni ja parhaita maalintekijöitä. Hänen jäähyväisottelussaan miehelle osoitettiin upeasti suosiota pitkään ja todennäköisesti hän tulee samaan entisessä kodissaan hyvän vastaanoton nytkin, vaikka edustaakin vierasjoukkuetta. Myös Ionsilla on varmasti lämpimät tunteet seuraan, jossa hänen ammattilaisuransa todenteolla alkoi.

Myös SJK-kannattajille tarjoutuu paikka jälleennäkemisiin, sillä PS Kemiä edustaa entinen SJK-topparikaksikko Zeljko Savic ja Kalle Taimi. Jälkimmäinen on myös SJK:n omia kasvatteja. Molemmat muistetaan Ionsin tapaan lämmöllä vastapuolen kannattajien riveissä.

SJK lentää Kemiin suoraan Seinäjoen kentältä yksityiskoneella ja siten vältetään pitkän vierasmatkan pahimmat rasitukset kovassa otteluruuhkassa.

PS Kemiltä on varmuudella sivussa pelikieltoaan sovittava Ryan Gilligan. Lisäksi Jusa Impiö on edelleen poissa ja Aleksi Räihän sekä Kalle Taimin tilanne on epävarma.

SJK pääsee hyvissä asetelmissa otteluun, sillä edelleen Simo Valakarilla on koko ryhmä käytettävissään, ilman pelikieltoja tai loukkaantumisia.


PS Kemi-SJK lauantaina 1.10. kello 15 Sauvosaaren kentällä. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PS Kemin verkkosivut, SJK:n verkkosivut
Lisää uutisia