AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.39 // 1.10.2016

Vasara on löytänyt vahvan vireen

Vasara on löytänyt vahvan vireen

Jussi Vasara rikkoo omia maaliennätyksiään. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK on pelannut vahvan nousujohteisen syksyn ja kolkuttelee jo sarjataulukon kärkisijoja lauantaisen PS Kemiä vastaan pelattavan vierasottelun alla.

SJK on myös pystynyt antamaan lepoa paljon pelanneille pelaajille, kun rinki on laaja. Viime pelissä olikin muutama vakioavauksen pelaaja vaihtopenkillä.

- Totta kai sitä aina haluaa pelata, mutta varmasti ihan järkevää, että ei nyt pelannut yhdeksänkymppisiä tuohon päälle, kun on aika paljon tullut minuutteja. En ole pysynyt laskuissa tietenkään, mutta aika paljon on tullut pelattua, kommentoi SJK:n keskikenttäpelaaja Jussi Vasara.

- Olemme onneksi kierrättäneet järkevästi. Meillä on laadukkaita jätkiä koko kokoonpano, sekä vielä sen ulkopuolellekin, joten onhan tässä kova kilpailukin, jatkaa Vasara.

Vasara on tällä kaudella esiintynyt erinomaisesti, maaleja on kasassa peräti kahdeksan ja maalisyöttöjä kolme. Mies onkin ehtinyt päättämään hyökkäyksiä boksiin huomattavasti useammin kuin pitkiin aikoihin urallaan.

- Sen ison loukkaantumisen jälkeen olen ainakin päässyt vähän enemmän maalipaikoille nyt kuin aiemmin. Tehtiin viime kaudella tosi kovasti hommia, mutta ajattelin silloin vähän sillä tavalla, että puolustaminen ensin, sitten vasta hyökkäys. Nyt sitä on kuitenkin ehtinyt sekä puolustamaan että hyökkäämään ja sitä kautta on tullut myös tehoja. Se on tietysti plussaa. Mutta lähtökohtaisesti olen kuitenkin aina ajatellut puolustamista ensin omassa pelaamisessani, arvioi Vasara vaatimattomana.

- Luulen kuitenkin, että tämä kausi on nyt maalirikkain urallani. Muistaakseni edellinen ennätys on seitsemän maalia kaudella ja nyt on koossa jo kahdeksan. Siihen aikaan pelasin paljon vähemmän kuin nyt, mutta pelasin silloin puhtaasti kymppipaikalla. Nyt olen kuitenkin pelannut jonkun verran enemmän alempana ja monenmoisessa roolissa. Silloin olin vielä parikymppinen. Nyt tuntuu kuin olisin fyysisesti parikymppinen, joten se on kyllä hyvä juttu, naurahtaa Vasara lopuksi.


PS Kemi-SJK lauantaina 1.10. kello 15 Sauvosaaren kentällä. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia