AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 1.10.2016

SJK nousi voittoon (PS Kemi-SJK 1-3)

SJK nousi voittoon (PS Kemi-SJK 1-3)

Matej Hradecky iski 2-1-voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemi meni ottelun 19. minuutilla johtoon, mutta SJK kiri toisella puoliajalla tasoihin ja lopulta ohi. Seinäjokelaiset iskivät 3-1-voittonsa maalit yhdeksässä minuutissa. Tulos nosti SJK:n Veikkausliigassa toiseksi vain pisteen päähän HJK:sta.


SJK oli vaikeuksissa ottelun alussa, sillä etenkin Joona Vetelin vapaapotkut tuottivat ongelmia SJK:n puolustukselle. Seitsemännellä minuutilla Mihkel Aksalu torjui Vetelin vaparin eteensä, mutta Juhani Ojala purki tilanteen kulmapotkuksi. Paria minuuttia myöhemmin Zeljko Savic pääsi puskemaan takatolpalta, mutta Aksalu torjui.

Kemin johtomaali tuli 19. minuutilla SJK:n alakerran heikon kommunikoinnin seurauksena. Pallo tuli PS Kemille kuin lahjana, Cornelius Stewart pääsi keskittämään ja Erik Törnros puski pallon maaliin.

SJK:kin sai pallon kertaalleen maaliin ensimmäisellä puoliajalla. Mehmet Hetemaj jatkoi Juhani Ojalan puskun maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

Toisella puoliajalla SJK hallitsi kenttätapahtumia täysin suvereenisti. 51. minuutilla Roope Riski laukoi ja veto kimposi puolustajasta hieman ohi maalin. Pari minuuttia myöhemmin SJK sai kulmapotkun ja Marc Valés puski, mutta pallo meni niukasti ohi takatolpasta.

SJK:n vahva painostus jatkui. 57.minuutilla Roope Riski keskitti ja Billy Ions syöksyi päineen väliin. Juhani Pennanen torjui eteensä ja Kalle Taimi sai kuin saikin pelastettua tilanteen.

Tämän jälkeen Tuco tuli kentälle ja SJK:n marssi kohti voittoa sai entistä kovemman tahdin. Tunnin kohdalla Jussi Vasara laukoi boksissa, Pennanen torjui ja Riski ehti ensimmäisenä reboundiin. Kulma oli pieni, mutta Riski laukoi pallon maaliin.

Matej Hradecky iski 2-1-maalin vain muutamia minuutteja myöhemmin tyylikkäällä tavalla. Ja vain pari minuuttia myöhemmin peli oli jo 1-3. Tällä kerralla maalintekijänä oli uransa tehokkainta kautta pelaava Jussi Vasara. Vasara onnistui maalinteossa myös kahdessa ensimmäisessä Kemi-ottelussa.

SJK hallitsi ottelua loppuun saakka, eikä kotijoukkue löytänyt kirivaihdetta. SJK on noussut viimeisissä vierasotteluissa upeasti tappioasemasta voittoon, tai vähintään tasapeliin.


FC Inter-PS Kemi perjantaina 14.10. kello 18.30 Veritas Stadionilla ja SJK-FC Lahti perjantaina 14.10. kello 18.30 OmaSp Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia