AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 17.9.2016

Pihamaa löysi tappiosta positiivisiakin asioita

Pihamaa löysi tappiosta positiivisiakin asioita

PK-35 Vantaan päävalmentaja Pasi Pihamaa piti joukkueensa esitystä vähintään kelvollisena, vaikka vantaalaiset hävisivät perjantain pelin RoPSille 0-1. (Kuva: Juha Tamminen)

PK-35 Vantaan päävalmentaja Pasi Pihamaa oli tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen RoPSia vastaan, mutta kaksi rangaistuspotkutuomiota jättivät perjantai-illan ottelusta ikävän jälkimaun.

Avausjaksolla RoPS sai ensimmäisen pilkkunsa. Sen Daniel Kollar onnistui hienosti torjumaan, kun Robert Taylor sai yrittää avausmaalin tekoa. Toisella jaksolla isännät saivat yrittää uudelleen 11 metristä. Juha Pirinen ei tällä kertaa epäröinyt, vaan laukoi täplältä rovaniemeläisten voittolukemat 1-0.

– Se oli hyvä ja tasapainoinen esitys. Harmittaa poikien puolesta, että vastustaja sai kaksi noin heppoista pilkkua. Ensimmäisestä selvisimme, mutta toisesta enää emme. Peliesitys oli kuitenkin oikein hyvä, kesken kauden PK-35 Vantaan päävalmentajaksi noussut Pihamaa sanoi.

– Aina voidaan jossitella, että mitä jos peli olisi edennyt loppuhetkille asti maalittomana. RoPS alkoi tuskastua ja me piristyimme. Etenkin jälkimmäinen pilkku jäi harmittamaan, Pihamaa totesi.

– Taas jäi jossiteltavaa, mitä jos oltaisiin menty loppuun asti nolla-nollassa, kun he tuskastuivat ja me piristyimme. Harmittaa tuo helppo pilkku.

Pihamaan mukaan hyvä peliesitys antoi kuitenkin uskoa joukkueen omaan tekemiseen ja loppukauteen. Vaikka PK-35 Vantaa jäi ilman sarjapistettä, se tarjosi vaikealla vieraskentällä RoPSille hyvän vastuksen.

– On mukavaa pelata tasaväkisiä pelejä sen sijaan, että olisimme koko ajan altavastaajina. Tänään olimme alkua lukuun ottamatta hyvin mukana pelissä.

– Keskikentän kaksikko Marcus Heimonen ja Ymer Xhaferi olivat tänään todella hyviä, mutta niin olivat muutkin. Ei kentällä ollut tänään lainkaan epäonnistujia, Pihamaa kiitteli.


PK-35 Vantaa-HIFK tiistaina 20.9. kello 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia