AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 17.9.2016

Malinen kehui RoPSin perjantai-illan esitystä

Malinen kehui RoPSin perjantai-illan esitystä

Juha Malinen oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen perjantai-illan 1-0-voitossa. (Kuva: Juha Tamminen)

Juha Malinen oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen perjantai-illan 1-0-voitossa PK-35 Vantaasta. Päävalmentaja jakoi kiitosta niin joukkuepelille kuin yksilöille.

- Pelasimme ensimmäiset 20 minuuttia erittäin hyvin. Ajoitukset hyökkäyspelissä toimi, saimme juoksuja vastustajan selustaan molemmilta reunoilta. Tasapaino kentällä oli hyvä, Malinen kertasi.

- Ottelun ensimmäinen kulminaatiopiste kuitenkin oli, kun emme saaneet alkuminuuttien paikoista mitään aikaiseksi. Se alkoi venyttämään pelaajien vieteriä alaspäin.

Ottelun kuva olisi voinut muuttua nopean avausmaalin kautta. RoPSilla oli tilaisuus siirtyä johtoon puolen tunnin kohdalla rangaistuspotkusta, mutta Daniel Kollar torjui Robert Taylorin kudin.

- Toinen käännekohta oli eittämättä ensimmäinen rangaistuspotku. Nämä ovat sellaisia henkisiä tilanteita, jotka voivat vaikuttaa pelaajiin. Sellainen taas johtaa helposti epätoivottuihin tapahtumaketjuihin, Malinen myönsi.

- Meillä alkoi olemaan laidalla ajoittaista ylipelaamista. Siellä oli jo liikaakin pelaajia, jolloin oli mahdoton päästä kunnollisiin syöttökombinaatioihin. Keskushyökkääjälläkin oli vaikeuksia päästä otteluun mukaan.

Juha Pirisen hankkima toinen rangaistuspotku takasi RoPSille tärkeät kolme sarjapistettä. Tällä kertaa Pirinen itse asteli myös rangaistuspotkun antajaksi.

- Kun Pirinen pääsee tekemään hyökkäyskolmanneksella omia temppujaan, niin hän on oikeasti vaarallinen kaveri. Hän on melkoinen jääräpää ja kova poika menemään, Malinen kehui laitapelaajaansa.

Tällä kertaa RoPSin onnistujat löytyivät puolustuspäästä. Erityisesti topparikaksikko Adbou Jammeh ja Jarkko Lahdenmäki nousivat esille, mutta koko puolustuksen linja toimi hyvin.

- Kahdessa viimeisimmässä ottelussa meidän puolustaminen on ollut jälleen sitä tasoa, jolla voidaan taistella mitaleista. Emme itse aiheuta virheitä, vaan olemme teräväjalkaisia ja päättäväisiä, Malinen arvioi.

- Siitä kuuluu kiitos meidän keskuspuolustajille mutta toki myös laitapuolustajille, tällä kertaa Lassi Järvenpäälle sekä Juha Piriselle. Jotta joukkue menestyy, niin silloin puolustuksen on toimittava.

Hyökkäyspäässä positiivisena merkkinä Aapo Heikkilä sai kesäkuisen loukkaantumisen jälkeen ensimmäiset peliminuuttinsa. Heikkilä oli vaihdosta tultuaan välittömästi kentän näkyvimpiä hahmoja.

- Meidän pelistä on puuttunut Aapon kaltaisia tyyppejä. Hän on energinen ja nopea murtautuja, Malinen totesi tyytyväisenä laiturinsa paluusta.

- Usein otteluissa joudutaan vaihtamaan jompikumpi laidoista, koska heidän työmääränsä on suurin. Tilalle tarvitaan pelaajia, jotka haastavat ja laittavat jalat liikkeelle. Aapon paluu on meille loppukautta ajatellen tärkeä.

- Mutta positiivista oli myös Janne Sakselan peli. Erityisesti alun 20 minuuttia hän käytti erinomaisesti omia vahvuuksiaan. Loistavia ajoituksia ja juoksuja, Malinen kiitteli lopuksi.


HJK-RoPS keskiviikkona 21.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia