AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 6.9.2016

Pikkuhuuhkajat valmiina "isoon testiin"

Pikkuhuuhkajat valmiina "isoon testiin"

Pikkuhuuhkajat haastaa Saksan tiistaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen U21-maajoukkue jatkaa EM-karsintoja tiistaina OmaSp Stadionilla, jossa vastaan asettuu karsintalohkon kärkimaa Saksa.

Päävalmentaja Tommi Kautonen pitää Saksan kohtaamista erinomaisena tasonmittaajana Pikkuhuuhkajille.

- Saamme vastaamme lohkomme kovimman joukkueen. Tämä on meille iso testi ja hieno haaste pelaajille kohdata maailman parhaimpiin lukeutuva ryhmä yksittäisessä ottelussa.

Kautosen mukaan ottelun käsikirjoitus on selkeä.

- Saksa tulee pitämään palloa enemmän kuin me, joten meidän on puolustettava tiiviinä ryhmänä myös syvällä omalla kenttäpuoliskollamme.

- Edellisessä ottelussa loimme pari hyvää paikkaa vastahyökkäyksillä, siihen on pystyttävä myös tiistaina.

Suomen kokoonpano tulee jonkin verran muuttumaan Itävalta-pelistä.

- Joitain vaihdoksia on tulossa muun muassa Glen Kamaran pelikiellon vuoksi. Tarvitsemme rakennus- ja murtautumisvaiheeseen pykälän lisää laatua luodaksemme maalipaikkoja, toivottavasti tämä toimii paremmin tiistaina.

Päävalmentaja Kautonen iloitsee Pohjanmaalla tapahtuneesta olosuhdekehityksestä. Kautosen mukaan vaikutukset suomalaiseen jalkapalloiluun tulevat näkymään tulevaisuudessa.

- Olosuhteet ovat nyt kunnossa. Toivon, että pystymme tarjoamaan pohjalaiselle jalkapalloyleisölle viihdyttävän jalkapallonäytelmän tiistaina, päävalmentaja päättää.

Alle 21-vuotiaiden EM-karsintaottelu Suomi-Saksa pelataan tiistaina 6.9. klo 19.00 Seinäjoen OmaSp-stadionilla. Ottelu on nähtävissä myös VeikkausTV:ssä sekä Palloliiton Huuhkaja-TV:ssä.

Lisää uutisia