AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 7.10.2016

Pikkuhuuhkajat tasapeliin Azerbaidzhanin kanssa

Pikkuhuuhkajat tasapeliin Azerbaidzhanin kanssa

RoPSin Robert Taylor pelasi täydet minuutit. (Kuva: Juha Tamminen)

Pikkuhuuhkajat joutui tyytymään 0-0-tasapeliin EM-karsintojen viimeisessä kotipelissään Azerbaidzhania vastaan Helsingin Sonera Stadiumilla. Joukkue päättää karsinnat Venäjää vastaan Moskovassa tiistaina 11.10.

Azerbaidzhan sai otteluun huippualun. Joukkue pääsi vauhdikkaaseen vastaiskuun kuudennella minuutilla, ja Mahir Madatov karkasi nokikkain suomalaisvahti Otso Virtasen kanssa. Vahti kuitenkin torjui yrityksen. Suomi sai muutamia puolittaisia paikkoja, kuten vapaapotkun noin 20 metristä, mutta ei tuloksetta.

Toinen puoliaika ei muuttanut pelinkuvaa suuresti. Suomi piti hieman enemmän palloa, mutta vieraiden vastahyökkäykset olivat teräviä. Fredrik Jensen ja Simon Skrabb pääsivät laukomaan muutamia kertoja, mutta todella vaarallisia maalipaikkoja ei nähty. Myös Azerbaidzhanilla oli toisella 45-minuuttisella paikkansa voittomaalin tekoon.

- Tulos ei tietenkään tyydytä. Meidän olisi pitänyt voittaa, se on selvä asia. Myös pelaajat olivat kopissa todella pettyneitä, päävalmentaja Tommi Kautonen totesi.

- Meillä ei ollut vaarallisia maalipaikkoja käytännössä ollenkaan. Kontrolloimme ja hallitsimme peliä varsinkin toisella puoliajalla. Meidän olisi pitänyt pystyä luomaan paikkoja viimeisellä kolmanneksella. Vastustaja puolusti monella miehellä ja tiiviisti.

Suomi päättää karsinnat tiistaina Venäjän vieraana. Joukkueet avasivat karsinnat keskinäisellä ottelulla vuosi sitten Kotkassa ja Suomi vei tuolloin voiton Fredrik Lassasin ja Joel Meron maaleilla 2-0-lukemin.

- Pettymykset pitää nyt osata niellä ja käsitellä. Teemme pelaajien kanssa analyysin ja pyrimme parantamaan tekemistämme. Venäjä on vielä kovempi vastustaja, mutta he pelaavat varmasti avoimemmin kuin Azerbaidzhan.

- Odotimme, että Azerbaidzhankin olisi pelannut avoimemmin. Mutta he tulivat viiden alakerralla ja puolustivat syvältä omalta puoliskolta. Emme valitettavasti pystyneet tänään sitä rikkoneet.

Suomen kokoonpano
1 Otso Virtanen
3 Richard Jensen
4 Mikko Viitikko
8 Glen Kamara
9 Matti Klinga ->> 73. 5 Nnaemeka Anyamele
10 Simon Skrabb C
13 Hampus Holmgren
15 Juho Pirttijoki
17 Fredrik Lassas (v) ->> 73. 11 Pyry Soiri
20 Fredrik Jensen
21 Robert Taylor

Vaihdossa
12 Carljohan Eriksson
6 Joona Veteli
11 Pyry Soiri
14 Felipe Aspegren
18 Tatu Miettunen
22 Matias Ojala

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia