AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 3.9.2016

Tommi Kautonen sadatteli Itävalta-tappiota

Tommi Kautonen sadatteli Itävalta-tappiota

HIFK:n Fredrik Lassas oli suomalaisista lähimpänä maalintekoa. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue kärsi perjantai-iltana Vaasassa 0-1-tappion Itävallalle. EM-karsintaottelun ainokainen syntyi tuomarin antamalla lisäajalla ja sen teki vieraiden Nikola Dovedan.

Perjantain ottelun merkitys oli lohkon kannalta suuri. Suomi oli ennen iltaa kolmantena ja Itävalta toisena. Itävalta oli voittanut joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen 2-0, joten Suomi olisi tarvinnut joukkueiden keskinäistä vertailua varten voiton. Lohkoista menevät suoraan jatkoon voittajat. Neljä parasta toiseksi sijoittunutta pelaavat jatkokarsinnan.

Suomella oli kamppailussa paikkansa. Fredrik Lassas muun muassa laukoi pallon ensimmäisellä puoliajalla ylärimaan. Nikola Dovedanin aivan lopussa tekemä maali jäi kuitenkin illan ainokaiseksi.

- Tämä oli todella kova, tasainen taistelu. Kumpi tahansa olisi pelitapahtumiin nähden voinut sen voittaa. Teimme pelin lopussa valitettavasti muutaman väärän ratkaisun peräkkäin, mitkä johtivat siihen, että vastustaja sai paikan ja rankaisi meitä heti. Tällä tasolla niin vain tehdään, päävalmentaja Tommi Kautonen kertasi.

- Siinä tapahtui iso henkilökohtainen virhe, mutta niitä tapahtuu. Isoin virhe oli kuitenkin, että lähdimme aivan pelin lopussa turhaa pelaamaan alaspäin. Meidän olisi pitänyt pelata aggressiivisesti ja aktiivisesti eteenpäin. Halusimme, ja meidän pitikin voittaa tämä peli. Teimme pieniä virheitä, mitkä johtivat tähän äärimmäisen raskaaseen lopputulokseen ja pettymykseen.

Suomella on karsinnoissa jäljellä nyt kolme ottelua. Lohkon kärjessä etenevä Saksa saapuu Pikkuhuuhkajien vieraaksi tiistaina Seinäjoelle. Saksa pelasi perjantaina maaottelun Slovakiaa vastaan ja vei voiton 3-0-lukemin. Kautosen valmennusryhmä käytti perjantai-illan sekä oman että tulevan vastustajan pelin analysoimiseen.

- Pelaajien pitää myös pureskella tämä katkera häviö. Odotukset ja toiveemme olivat niin paljon korkeammalla. Tämä on iso pettymys. Meidän pitää kuitenkin päästä siitä yli tämän illan ja yön aikana. Huomenna (lauantaina) käännämme katseet kohti tiistaita, Kautonen linjasi.

Suomi ja Saksa ottavat yhteen Seinäjoella tiistaina 6.9. klo 19.

Lisää uutisia