vko.35 // 2.9.2016

Alle 21-vuotiaille tappio Vaasassa

Robert Taylor tuli vaihdosta kentälle. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue taipui 0-1 -tappioon Itävaltaa vastaan EM-karsintaottelussa Vaasassa.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista taistoa. Kummallakin joukkueella oli pari maukasta maalipaikkaa. Suomelta lähimmäksi osumaa pääsi Fredrik Lassas, mutta ylärima pelasti tuossa paikassa Itävallan takaiskulta.

Pelin ilme ei muuttunut toisellakaan puoliajalla. Molempien joukkueiden tarkka pelaaminen esti pitkään huippupaikat molemmissa päissä.

Ottelun ratkaisu tuli erotuomarin määräämällä lisäajalla, kun Itävallan Nikola Dovedan onnistui vapaapotkun jälkitilanteessa. Vaihdosta kentälle tullut Dovedan ehti olla kentällä puoli tuntia ennen osumaansa.

Suomella on nyt pelaamistaan seitsemästä ottelusta koossa 12 pistettä ja Itävallalla pinnoja on 18. Lohkon piikkipaikalla olevalla Saksalla pisteitä on täydet 21. Suomi kohtaa ensi tiistaina 6.9. Saksan Seinäjoella.