vko.32 // 13.8.2016

PS Kemi kaatoi FC Interin (PS Kemi-FC Inter 3-1)

PS Kemi kaatoi kotonaan FC Interin maalein 3-1 (2-0).

PS Kemi palasi lauantaina voittokantaan lyömällä turkulaisen FC Interin tuulisessa ja sateisessa Sauvosaaressa 3-1 (2-0). Punanutut käänsivät kurssinsa totaalisesti murheellisesti sujuneen Rovaniemen reissun jälkeen ja valtavalla taistelutahdolla pelanneesta kotijoukkueesta löytyi vain onnistujia.

Isännät hallitsivat avausjaksoa suvereenisti. Peli oli parasta mitä joukkue on kotiotteluissaan Veikkausliigassa esittänyt ja ensimmäinen tällä kaudella, jossa PS Kemi onnistui tekemään kolme maalia.

Avaustahdit onnisteluneelle pistejahdille määritteli kapteeni Billy Ions laukomalla 1-0 -lukemat tarkasti alanurkkaan 20. minuutilla. Runsas varttitunti myöhemmin kotiyleisö sai riemuita 2-0 -lukemia, kun uusi vahvistus Erik Törnros puski kaaripallon yli turkulaisvahti Jukka Lehtovaaran. Maali oli miehen uran ensimmäinen veikkausliigamaali. Oivallisen syötön kumpaankin osumaan antoi Joona Veteli.

Puolustuspäässä topparipari Kalle Taimi ja Aleksi Räihä laitapakkien Saku Kvist ja Janne Turpeenniemi tuella piti pelätyn Njazi Kuqin täysin pimennossa. Räihä palasi kokoonpanoon kolmen kuukauden loukkaantumistauon jälkeen ja pelasi loistavan ottelun. Saku Kvist omalla laidallaan nollasi tuoreen Inter-tähti Erfan Zenelin täydellisesti. Keskikentällä Kaby, Veteli, Filip Valencic ja Aleksi Gullsten raatoivat rankoissa olosuhteissa miehen lailla.

Toista jaksoa hallitsivat vieraat, mutta kotijoukkueella oli oiva paikka mennä jo kolmen maalin johtoon 59. minuutilla, mutta Ionsin pusku hankalasta asennosta vei pallon yläriman kautta yli. Kolme minuuttia myöhemmin Njazi Kuqi onnistui puskemaan Interin ainokaisen. Tasoituskin oli lähellä, mutta Aleksi Räihä onnistui putsaamaan pallon maaliviivalta väljemmille vesille.

Ottelu venyi seitsemän minuutin lisäajalle ja sen viimeisillä sekunneilla vaihdosta kentälle juossut Christian Eissele kaadettiin rangaistusalueella. Mies itse veti pilkun sisään ja loppulukemiksi 3-1. Maali oli Kakkosessa ja Ykkösessä maaleja liukuhihnalta sylkeneen Eisselen ensimmäinen veikkausliigaosuma. Tärkeä maali niin miehelle itselleen kuin joukkueellekin.

PS Kemi – RoPS lauantaina 20.8. kello 16.00 Sauvosaaren kentällä ja FC Lahti - FC Inter sunnuntaina 21.8. kello 18.30 Lahden stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.