vko.32 // 10.8.2016

KuPS kukisti IFK Mariehamnin (KuPS-IFK Mariehamn 1-0)

KuPS paranteli asemiaan tasaisessa Veikkausliigassa voittamalla IFK Mariehamnin kotonaan 1-0.

Ottelun ainoasta maalista vastasi ensimmäisellä puoliajalla Gbolahan Salami rangaistuspotkusta.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. IFK:n Robin Sid pääsi ensimmäisenä hyvään laukaisupaikkaan (10 min). Kuopiolaisten hyvä hyökkäys päättyi Saku Savolaisen puskuun (20 min). Peli eteni tämän jälkeen tasaisissa merkeissä puolen tunnin kohdalle saakka, jolloin tapahtui ottelun ratkaisu.

IFK:n maalivahti Walter Viitala ja KuPS:n Ilmari Niskanen tavoittelivat samaa palloa IFK:n rangaistusalueella. Erotuomaristo katsoi virheen tapahtuneen ja pallo määrättiin pilkulle. KuPS-hyökkääjä Gbolahan Salami viimeisteli vuorenvarmalla tavalla tämän kauden seitsemännen liigamaalinsa: 1-0.

Sasa Jovovic pääsi vetopaikkaan Niskasen esityöstä (35 min). Tämän jälkeen Salami antoi loistavan syötön Jovovicille, joka pääsi vuorostaan yrittämään maalintekoa Viitalan ehtiessä ensin palloon (37 min). Ensi jakson lopussa nähtiin vielä yksi vaarallinen kuopiolaistilanne, jossa siinäkin Viitala onnistui haalimaan pallon itselleen ja tauolle mentiin 1-0-lukemissa.

Toisella jaksolla nähtiin useita maukkaita tilanteita puolin ja toisin. Petteri Pennanen veti lujan vapaapotkun 25 metristä, Viitala torjui kovan vedon kulmapotkuksi (47 min). IFK:n ykköstykki Dever Orgill väläytti laukaisutaitojaan 54 minuutin kohdalla, maanuoliainen meni ohi. Heti tämän jälkeen Albin Granlundin keskityspallo tuli perille Aleksi Kangaskolkalle, joka ei onnistunut avopaikassaan KuPS-vahti Johannes Kreidlin torjuessa vaaratilanteen (57 min).

KuPS:lla oli heti perään useita tilaisuuksia naulata toinen maali, ratkaisevaa laukausta ei koskaan kuulunut ja mainio mahdollisuus kuivui kokoon (58 min). Diego Assis pääsi laukomaan vaarallisen tulisesti, KuPS-vahti Kreidl torjui tykityksen kulmapotkuksi (60 min). Heti perään IFK:lla oli hyvä puskupaikka maalin edustalla, puskupallo meni nytkin ohi (61 min).

KuPS-maalilla oli hetken kuluttua jälleen kiperä paikka, ohi meni jälleen (65 min). Kreidl oli parin minuutin kuluttua jälleen torjuntahommissa peittäen Sidin vaarallisen vedon hienolla jalkavenytystorjunnallaan (67 min). Salami syötti nopean vastaiskun päätteeksi Ilmari Niskaselle, jonka lähiohjaus meni ohi (68 min).

Viimeisellä kympillä nähtiin lisää vaaratilanteita. Tuomas Rannankari tarjoili loistokeskityksen takatolpalle Saku Savolaiselle, jonka pusku meni yli (82 min). Seuraavalla peliminuutilla Salami tarjoili pallon Niskaselle IFK-maalin edustalle, syöttö suuntautui kuitenkin pelaajan taakse selän puolelle eikä maalinteko onnistunut nytkään (83 min). Lopussa nähtiin vielä yksi kiperä paikka kuopiolaismaalin luona (89 min). IFK teki lujasti töitä päästäkseen tasoihin ja kuopiolaisyleisö sai jännittää aina viimeiseen pillinvihellykseen saakka. Vauhdikas ja tilannerikas ottelu päättyi kotijoukkueen niukkaan voittoon.

HJK-KuPS maanantaina 15.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla ja VPS-IFK Mariehamn sunnuntaina 14.8. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.