vko.30 // 31.7.2016

KuPS ja RoPS jakoivat pisteet (KuPS-RoPS 1-1)

KuPS ja RoPS pelasivat 1-1 -tasapelin Savon Sanomat Areenalla. Aleksandr Kokko vei RoPSin johtoon, mutta KuPSin Mika Ääritalo tasoitti pelin.

Joukkueiden sijoitukset eivät muuttuneet. RoPS on edelleen neljäntenä ja KuPS viidentenä.

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkain ottein ja ensimmäisen parinkymmenen minuutin sisään nähtiin tukku mainioita vaaratilanteita. Janne Sakselan keskittämä kulmapotku aiheutti ensimmäisen tilanteen KuPS-maalin edustalle (3 min). Juha Hakolan mainio keskityspallo aiheutti vaaramomenttia vuorostaan RoPS-maalin edustalle (7 min).

RoPS pääsi johtoasemaan kymmenen minuutin kohdalla. Robert Taylor ja Aleksandr Kokko pelasivat seinää ja Kokko pääsi tuikkaamaan terävästi kohti takanurkkaa: 0-1. Hyökkääjä viimeisteli Kuopiossa tämän kauden seitsemännen liigamaalinsa.

KuPS aloitti hyvin ja jatkoi vahvalla tahdilla takaiskun jälkeenkin. Hakola keskitti jälleen loistopallon vastustajan maalille (16 min). Hyökkääjä Gbolahan Salami pelattiin hienoon tekopaikkaan, RoPS-vahti Antonio Reguero onnistui torjumaan lähivedon (18 min). Tämän jälkeen KuPS sai kulmapotkun, Hakola keskitti ja puolustaja Joona Lautamaja pääsi puskemaan päin Regueroa joka torjui jälleen (21 min).

Tämän jälkeen tahti tasaantui ja paikat jäivät vähemmälle. Tauolle mentiin RoPS:n johdossa.

KuPS iski tasoitusosumansa toisen jakson alussa. Hakola keskitti kulmapotkun RoPS-maalille, toppari Azubuike Egwuekwe puski pallon kohti RoPS-maalia ja hyökkääjä Mika Ääritalo ohjasi pallon läheltä sisään: 1-1 (53 min). Peli eteni toisella jaksolla pitkiä aikoja tasaisen taistelun merkeissä. Kumpikaan joukkue ei antanut tuumaakaan periksi ja tekopaikat olivat toisella jaksolla vähissä.

Parhain maalitilanne nähtiin 82 minuutilla, jolloin Petteri Pennanen keskitti vapaapotkun Ääritalolle, joka jatkoi edelleen Salamille. Hyökkääjä ei saanut laukausta aikaiseksi maalin edustalta ja tekopaikka kuivui kokoon. Tiukka taisteluottelu päättyi ansaittuihin tasanumeroihin.

SJK-KuPS lauantaina 6.8 kello 16 OmaSp Stadionilla ja RoPS-VPS sunnuntaina 7.8. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.