AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 19.7.2016

Vuorinen iloitsi voitosta ja Vahteran avausmaalista

Vuorinen iloitsi voitosta ja Vahteran avausmaalista

Joonas Vahteran ensimmäinen liigamaali riitti voittoon. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS haki maukkaan pisteet maanantaina HIFK:lta Joonas Vahteran ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla.

Pallonhallinta oli ensimmäisen 45-minuuttisen aikana suvereenisti raitapaidoilla, eivätkä punapaidat pystyneet yrityksistään huolimatta paineistamaan Vepsua tarpeeksi.

– Ensimmäinen puoliaika oli alun jälkeen sellainen, kuin sen oletettiinkin ehkä olevan. Maalipaikkoja ei oikeastaan ollut kuin yhden läpiajon ja muutaman murtautumisyrityksen verran meillä, mutta peli oli hyvin kontrollissamme, kommentoi myös päävalmentaja Petri Vuorinen.

Toisella jaksolla HIFK muutti pelin avaamistaan ja muotoaan nostamalla pelaajia enemmän ylös. Tämä toi Raidalle haasteita.

– He pääsivät painamaan meitä alaspäin ja kun heillä oli enemmän pelaajia ylhäällä, niin he saivat nopeasti prässättyä pallon meiltä pois ja sitä kautta meidän pelaamisemme vaikeutui. IFK oli hyvä toisella jaksolla, Vuorinen antoi tunnustusta isännille.

Ottelu ratkesi aivan lopussa, kun Loorents Hertsi pääsi ampumaan ja HIFK-vahti Saku Eriksson nappasi upean torjunnan. Toppari Pauli Kuusijärven purkupallo pomppasi kuitenkin pilkun kohdille Joonas Vahteralle, joka tinttasi pallon taka-alakulmaan vastustamattomasti. Maali oli "Jontulle" liigauran ensimmäinen.

– Jonttu teki ekan maalin liigassa, mikä on hieno juttu, onnittelut hänelle siitä! Alkukaudesta hävisimme joitain näitä pelejä 1-0 aivan lopussa ja tällä hetkellä ne kääntyvät meille maalin voitoiksi, hyvä näin, Vuorinen totesi.


VPS-KuPS maanantaina 25.7. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia