vko.29 // 18.7.2016

VPS nousi lopussa voittoon (HIFK-VPS 0-1)

VPS nousi jo liigakolmoseksi. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS venytti Helsingissä voittoputkensa jo viiteen otteluun. HIFK kaatui Sonera Stadiumilla Joonas Vahteran loppuhetken osumalla 1-0.

Ensimmäisellä puoliajalla ei nähty maaleja. HIFK:n pelaajista paras paikka aukeni Otto-Pekka Jurvaiselle, joka pääsi laukomaan noin 18 metristä vapaapotkua. Jurvaisen vasemman jalan sijoitus leijui kuitenkin lievästi yli oikeasta yläkulmasta. Myös Ville Salmikivellä oli hyvä tilanne, kun hän pääsi ohittamaan kaksi VPS-puolustajaa. Salmikiven laukaus kohti etukulmaa kuitenkin pysähtyi VPS-toppari Timi Lahden jalkaan.

Vierasjoukkue VPS:n jamaikalaishyökkääjä Andre Clennonilla oli tuhannen taalan paikka johtomaaliin aivan ensimmäisen jakson lopussa. Clennon sai hyvän pystysyötön VPS-kapteeni Juho Lähteeltä ja onnistui jo ohittamaan HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin. Clennon kuitenkin epäonnekseen onnistui potkaisemaan pallon tyhjästä maalista ohi ja HIFK säästyi takaiskulta.

Ottelun voittomaali nähtiin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. VPS-laitahyökkääjä Pyry Soiri ohitti vartijansa ja antoi matalan keskityksen boksiin. Loorents Hertsi pääsi laukomaan ensimmäisellä kosketuksella taka-alueelta, mutta Eriksson torjui laukauksen upeasti. Jälkitilanteesta HIFK-puolustuksen purku jäi pyörimään omalle alueelle, josta Joonas Vahtera pääsi laukomaan pallon HIFK-maalin vasempaan takakulmaan. Maali oli Vahteralle liigauran ensimmäinen.

RoPS-HIFK sunnuntaina 24.7. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä ja VPS-KuPS maanantaina 25.7. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.